Sufletul meu roz a fost odata gri...

Thursday, December 19, 2013 10 Comments A+ a-

Anul trecut pe vremea asta...eram o persoană diferită față de cea care sunt acum. Tristă, negativistă, închisă în mine, rănită. Uitasem să zâmbesc cu adevărat, iar dacă o făceam...era doar de faÈ›adă. Treceam printr-o perioadă urâtă, aveam impresia că părinÈ›ii nu mă înÈ›eleg, că prietenii sunt lângă mine doar când au un interes (partea asta chiar era adevărată, din păcate) È™i că totul îmi merge prost. SimÈ›eam că nu mai am putere să mă ridic, că lucrurile nu vor mai fi roz, că nu voi scăpa de tristeÈ›ea din suflet niciodată. 

Astăzi pot spune cu mâna pe inimă că de ceva timp am reușit să mă desprind de trecut și de toate lucrurile urâte din el. Inclusiv de persoanele ce au făcut parte din viața mea la un moment dat, ce m-au învățat multe lucruri ce le consider utile acum, după ce rănile din suflet s-au închis. Am regrete (ca orice om, nu?), însă sunt conștientă de faptul că dacă nu aș fi văzut pe propria piele cum este să te dai cu capul de tocul ușii, nu m-aș fi învățat minte și aș fi repetat anumite greșeli la nesfârșit.

Deși acum un an nu credeam că voi mai putea ieși vreodată din butoiul cu melancolie, astăzi mărturisesc în fața întregii lumi că am izbutit! Și sunt foarte mândră de mine!

ÃŽn viață...întotdeauna iese curcubeul după ploaie. Partea frumoasă este că uneori se întâmplă să apară un curcubeu dublu, cât să te facă să uiÈ›i de toate grijile È™i problemele avute anterior. DeÈ™i în momentele grele prin care trecem...avem impresia că sufletele noastre sunt otrăvite de oamenii din jurul nostru È™i de faptele lor, singurii capabili să oprească ploaia de dezamăgiri suntem noi. Când ne hotărâm că au fost suficiente gesturile nesimÈ›ite suportate de-a lungul timpului È™i că nu mai vrem să ne batem capul cu tot felul de oameni incapabili de sentimente mai bune, atunci va ieÈ™i soarele È™i pe strada noastră.

Dacă nu îți convine locul unde te afli acum, dacă nu te simÈ›i bine printre prietenii ce îi ai lângă tine, înseamnă că a venit momentul să faci o schimbare. Pentru tine. Fiindcă tu ar trebui să fii persoana cea mai importantă din viaÈ›a ta, nu altcineva. Sufletul tău ar trebui să aibă prioritate înaintea celor din jur. 

În cazul în care simți că ești nedreptățit, nebăgat în seamă, luat în râs...pleacă! Lasă-i deoparte pe cei care te trag în jos, care nu au încredere în tine, care îți calcă principiile în picioare! Ai o singură viață, iar tu trebuie să o trăiești așa cum vrei TU, nu cum vor alții! Și spun aceste lucruri din proprie experiență! Din cauza unor persoane de acest gen...eram eu demolată! Îmi plângeam de milă și nu făceam nimic pentru a-mi reveni! Nimeni nu părea dispus să îmi întindă o mână pentru a mă ajuta să mă ridic, până într-o zi, când am decis că a venit momentul să se mai bucure și sufletul meu. Așa că am lăsat multă lume în urmă... Chiar dacă mi-a fost greu pe moment, am știut că acela ar fi fost cel mai frumos cadou pe care aș fi putut să mi-l fac eu însămi. Și chiar a fost una dintre cele mai bune decizii luate până în ziua de astăzi.

Au trecut câteva luni de când deasupra casei mele sunt noriÈ™ori pufoÈ™i È™i roz (nu aveau cum să nu fie roz, să fim serioÈ™i!), de când am devenit mai optimistă, mai veselă, mai încrezătoare. De fapt, cred că aÈ™a aÈ™ fi fost de la bun început, dacă nu m-ar fi È›inut încătuÈ™ată trecutul. Dar e ok că s-a întâmplat să mă trezesc (mai bine mai târziu, decât niciodată), pentru că dacă nu aÈ™ fi întâlnit anumite persoane, dacă nu aÈ™ fi trecut prin anumite întâmplări, poate nu eram cea care sunt acum. Toate situaÈ›iile trecute m-au format ca om, m-au maturizat È™i mi-au deschis ochii în privinÈ›a atâtor lucruri! Cu toate că uneori poate par aeriană, cu capul printre norii ăia roz de care ziceam mai devreme, experienÈ›ele de viață (ce ciudat sună, parcă am 100 de ani) își spun cuvântul, fiindcă de exemplu, nu mai prind încredere aÈ™a de uÈ™or în persoanele din jurul meu, nu mai ”pun botul” la toate vrăjelile, nu mai sunt dispusă să fac compromisuri, nu îmi mai bat capul cu toate tâmpeniile. 

De asemenea, sunt mai vioaie, îmi simt sufletul mai curat și mai frumos, iar dacă aș putea să îl scot din mine și să vi-l arăt, sunt convinsă că ar fi roz pal și ar mirosi a Coccolino. Mă bucur că am ajuns să văd părțile bune ale lucrurilor, că m-am putut detașa de negativismul din trecut și că am reușit să păstrez (și să mai adun) în preajma mea doar oameni deosebiți, care mă înveselesc și mă emoționează în modul cel mai drăguț posibil.

După ploaie, întotdeauna apare curcubeul. Dacă ești dispus să tragi draperiile pentru a-l vedea, va aduce cu sine multe lucruri incredibile! Dar acest lucru e valabil doar pentru persoanele ce și-l doresc, nu pentru cei cărora le face plăcere să stea în mijlocul furtunii, chiar dacă sunt conștienți că vor ieși ciufuliți la final!



P.S. Curcubeul sunt eu, așa că aveți încredere în ce vă spun, da? :)

10 comentarii

Write comentarii
Lamiita Petre
AUTHOR
Thursday, December 19, 2013 delete

Sufletul meu gri , a fost pana ieri, roz . Simt ca nu mai am putere si nici timp mai ales sa vad curcubeul .

Reply
avatar
Lorena's blog
AUTHOR
Thursday, December 19, 2013 delete

Ce frumos ai scris!!
Bravo:x
Ma bucur pentru tine:)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, December 19, 2013 delete

Il vei vedea, te asigur! Dupa cum spuneam, nici eu nu mai credeam ca va aparea curcubeul in viata mea...insa a aparut pana la urma! :) Ai incredere, totul o sa fie bine! :*

Reply
avatar
Mihaela Bolea
AUTHOR
Thursday, December 19, 2013 delete

ÃŽÅ£i mulÅ£umesc! Mi-ai dăruit un moment preÅ£ios, o altă lecÅ£ie pentru care-Å£i sunt recunoscătoare ♥.

Reply
avatar
Mikyangel
AUTHOR
Thursday, December 19, 2013 delete

Foarte frumos articolul. Am trecut si eu prin faza asta acum vreo 6 ani dar m-am hotarat(foarte greu) sa las trecutul in urma si sa ma bucur de viata si de provocarile ei pentru ca am inteles ca merit mai mult! Nu regret nimic din trecut dar ma bucur de prezent.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, December 25, 2013 delete

Foarte bine faci! Asa trebuie! :*

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Thursday, December 26, 2013 delete

bine spus parca ai avea o suta de ani :)... multa intelepciune si maturitate dezvaluie cuvintele tale. felicitari din inima pentru ce ai devenit si pentru cum gandesti. mie, din pacate, mi a luat mult mai mult timp sa inteleg toate astea. dar tu ai o viata minunata inainte si sunt sigura ca vei profita din plin de tot ce iti ofera. eu asta iti doresc sa faci.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, December 26, 2013 delete

Multumesc din suflet, draga mea! Nici mie nu mi-a luat putin sa inteleg toate aceste lucruri, chiar daca, in comparatie cu alte persoane, le-am invatat destul de devreme. Dar e mai bine asa... :D

Reply
avatar