8 aperitive sănătoase, simple și rapide de Crăciun (Blogmas - Ziua 8)

Thursday, December 08, 2016 0 Comments A+ a-

Pentru mine Pinterest este sfânt în perioada sărbătorilor de iarnă. Aici găsesc cele mai faine idei, indiferent despre ce domeniu vorbim.

Astăzi vă voi prezenta câteva aperitive numai bune de pus pe masă de Crăciun.

1. Biscuiți sărați cu ricotta și prosciutto (sau somon afumat)

Brânza ricotta se amestecă cu usturoi pisat, ulei de măsline, sare și piper. Se acoperă fiecare biscuite cu această mixtură, iar deasupra se pune o bucată de prosciutto sau de somon afumat.

2. Morcovi cu parmezan la cuptor

Morcovii se taie în bucăți lungi peste care se presară ulei de măsline, usturoi, parmezan și pesmet. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se țin la cuptor timp de aproximativ 25 de minute. 

3. Avocado Crostini

O baghetă de pâine se taie în felii potrivit de groase, apoi acestea se pun la prăjitor sau la cuptor, pentru a se rumeni frumos. Între timp se curăță și se zdrobește cu furculița un avocado copt. După ce pâinea a căpătat o tentă aurie, se scoate de la cuptor și pe deasupra fiecărei felii se întinde pasta de avocado. Se asezonează cu puțin ulei de măsline, sare și piper după gust.

4. Sparanghel învelit în prosciutto

Sparanghelul se învelește în prosciutto și se prăjește pentru 1-2 minute în ulei foarte bine încins.

5. Cartofi evantai cu bacon, smântână și cașcaval

Cartofii de mărime mică sau medie se spală bine, se crestează sub formă de evantai, se ung bine cu ulei de măsline și pe deasupra lor se presară sare. Se bagă la cuptor pentru 30 de minute. După ce a trecut jumătate de oră se scot cartofii, se introduce cașcaval între felii, apoi se bagă înapoi la cuptor până ce se topește cașcavalul. Atunci când sunt gata se ornează cu o linguriță de smântână pusă deasupra fiecărui cartof, după care se presară bucățele mici de bacon și ceapă verde sau pătrunjel tocat mărunt.

6. Crostini cu mazăre și brânză feta

Într-o crăticioară se pune apă la fiert. După ce apa a dat în clocot se aruncă mazărea în cratiță și se ține la fiert timp de 1 minut sau până când a devenit de un verde mai deschis. Se strecoară sub un jet de apă rece, pentru a stopa procesul de fierbere. Se pisează cu blenderul alături de câteva frunze de mentă, o lingură de zeamă de lămâie și un praf de sare. În timp ce compoziția se mixează bine se adaugă puțin ulei de măsline. Între timp se taie o baghetă de pâine în felii potrivite, iar acestea se pun la prăjitorul de pâine. După ce pâinea și compoziția sunt gata, se pun câte două lingurițe de mazăre pe fiecare felie, apoi se presară pe deasupra câteva bucățele de brânză feta, puțină mentă mărunțită și piper proaspăt măcinat.

7. Mini sandwich-uri cu brânză și somon afumat

Se taie o baghetă de pâine în felii potrivite, apoi acestea se rumenesc bine la prăjitorul de pâine. Între timp se amestecă o cutie de brânză Philadelphia cu 2-3 căței de usturoi și câteva fire de mărar tocat mărunt. Pe fiecare felie de pâine prăjită se întinde o lingură din compoziția pregătită, iar deasupra se pune somon afumat.

8. Avocado învelit în bacon

Se ia un avocado copt, se curăță și se taie în feliuțe potrivite. Într-un bol se amestecă o treime de pahar de zahăr brun și o linguriță de pudră de chili. Baconul se taie în câte 3-5 bucăți. Feliile de avocado se învelesc cu câte o bucată de bacon, apoi se tăvălesc prin mixtura de zahăr brun și chili. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 10-15 minute la o temperatură de 200 de grade Celsius.


Mai știți alte aperitive gustoase și rapide de pus pe masa de Crăciun?