25 de lucruri pe care să le faci în decembrie (Blogmas - Ziua 7)

Wednesday, December 07, 2016 2 Comments A+ a-


1. Fă un om de zăpadă. Îți amintești cât de mult te distra această activitate în copilărie? Copilul din tine încă este prezent, chiar dacă ai devenit adult și cred că l-ar bucura mult o joacă în zăpadă, departe de laptop, telefon și rutina zilnică.

2. Citește în fiecare seară a lunii decembrie câte o poveste de Crăciun Asta este o modalitate perfectă de relaxare cu o cană de ciocolată caldă alături și, totodată, îți poți accesa imaginația bogată pe care poate ai pus-o cândva în cutia cu amintiri din copilărie.

3. Învață să patinezi. Mergi cu gașca de prieteni sau cu întreaga familie la patinoar, iar astfel poți petrece timp de calitate alături de cei dragi în timp ce dansați pe gheață. 

4. Construiește o căsuță de turtă dulce. Un kit pe care trebuie doar să-l asamblezi și să-l decorezi găsești la Ikea. Nu este nevoie să stai ore întregi în bucătărie pentru a găti turta dulce, ci aceasta vine gata pregătită de ornat cu diverse bombonele și jeleuri. O tradiție suedeză pe care o poți adopta și adapta!

5. Fă turul propriului oraș pentru a vedea toate luminițele de pe bulevarde. Pune în mașină colindele preferate, ia-ți jumătatea și porniți într-o mini-călătorie pentru a vă bucura de cele mai frumoase decorațiuni care transformă obișnuitele străzi în tărâmuri de poveste.

6. Dăruiește ceva special unui om al străzii. Mâncare delicioasă, un ceai fierbinte, o pereche de mănuși, o căciulă... Gândește-te cât bine i-ai face unei persoane necunoscute care a uitat complet de bucuria sărbătorilor de iarnă. Înseninează ziua și dăruiește spiritul Crăciunului cuiva ce are mare nevoie de bunătatea unui suflet cald.

7. Donează jucării și haine unui orfelinat. Sunt convinsă că sărbătorile vor deveni mult mai frumoase pentru copiii orfani datorită unui asemenea gest minunat!

8. Fă îngeri de zăpadă alături de iubirea vieții tale. Este o activitate perfectă de făcut în doi, iar apoi puteți prelungi distracția cu o bulgăreală pe cinste.

9. Trimite felicitări scrise de mână persoanelor dragi din viața ta. Știu că de câțiva ani buni ai respectat tradiția de a trimite sms-uri cu urări copiate de pe internet întregii liste de contacte din telefonul tău, dar anul ăsta fă ceva mai special și te asigur că metoda ”neobișnuită” va aduce sclipiri de încântare în ochii rudelor și prietenilor tăi!

10. Fă o plimbare de dimineață în peisajul de vis al lunii decembrie. Vei respira cel mai curat și  mai proaspăt aer rece de iarnă, te vei energiza și îți vei continua întreaga zi cu o stare de foarte bine!

11. Joacă-te cărți, Monopoly, Rummy sau orice altceva împreună cu familia ta. Lasă-ți telefonul deoparte și acordă atenția cuvenită persoanelor pe care le iubești cel mai mult. Interacționează, comunică, amuză-te și vei vedea ce sentimente faine își vor face loc în sufletul tău.

12. Oprește-te din ceea ce faci și admiră ninsoarea care se așterne peste oraș. Pune telefonul deoparte, nu este nevoie să pozezi fulgii de nea pentru a-i pune pe Facebook sau Instagram. Doar admiră-i. Bucură-te de moment, fii prezent/ă, fii conștient/ă, trăiește cu ochii larg deschiși!

13. Ține o petrecere cu ciocolată caldă și prăjiturele de casă. Invită-ți prietenii la o seară plină de glume, voie bună și ciocolată cu care să vă încălziți lângă brad. 

14. Împodobește bradul cu cele mai frumoase ornamente. Este foarte plăcut să faci asta alături de membrii familiei tale în timp ce ascultați colinde.

15. Decorează-ți exteriorul casei cu instalații elegante și colorate. Astfel, de fiecare dată când vei ajunge acasă ți se va părea că intri în lumea magică a reginei Elsa.

16. Urmărește în fiecare seară câte un film preferat de Crăciun. Stinge televizorul, nu te mai uita la știrile de la ora 5, căci nu pierzi nimic util și important. Nu te ajută deloc emisiunea lui Măruță, iar Simona Gherghe nu face absolut nimic în privința liniștii și relaxării tale sufletești sau a dezvoltării tale personale. Relaxează-te cu filmele preferate în timp ce savurezi cele mai delicioase ceaiuri.

17. Învață să schiezi sau să te dai cu snowboard-ul. Este tare fain să îți depășești limitele și să înveți ceva nou, mai ales un sport de iarnă. Curaj, știi că poți!

18. Ascultă colinde. Sunt foarte frumoase și chiar reprezintă o gură de aer proaspăt, ținând cont de tipurile de muzică pe care le asculți în restul timpului.

19. Mergi cu colindul. Cred că nu ai mai făcut asta de când erai copilaș. Nu, nu te duce pentru a primi ceva, ci privește-o ca pe o modalitate bună de a-ți vizita familia și prietenii.

20. Fă cumpărăturile din timp și împachetează cadourile celor dragi cu mâinile tale. Probabil și ție îți place atunci când primești ceva frumos împachetat, gândindu-te că cel care ți-a oferit cadoul a pus un strop de timp și de atenție în plus pentru a te vedea mai bucuros. E fain să faci la fel, îți va fi mult mai apreciată ”munca” decât dacă ai oferi ceea ce ai cumpărat într-o banală pungă de cadou.

21. Fă o vizită Orășelului Copiilor din orașul tău. Este plimbarea ideală pentru o seară friguroasă de iarnă. Astfel te poți încălzi cu ajutorul unei căni de vin fiert, te poți da prin tiribombe și bineînțeles, poți mânca cea mai gustoasă vată de zahăr.

22. Fă lista cu rezoluții pentru următorul an. Stabilește-ți obiective nesimțit de mari (vorba lui Lorand Soares Szasz) și acționează pentru a ți le îndeplini. Acțiunea este esențială, căci fără ea obiectivele vor rămâne doar pe foaie și nu se vor concretiza în fapte.

23. Dă-te cu sania pe strada din împrejurimea casei tale. Îți plăcea tare mult să faci asta atunci când erai copil și sunt sigură că acum, că tot ai crescut, îți va plăcea și mai mult. Fă o detoxifiere de la tehnologie. Îți amintești că în copilărie nu mai voiai să intri în casă, ci ți-ai fi dorit să te dai cu sania ore-n șir? Poți face asta acum. Sufletul tău simte nevoia de a se conecta cu natura și de a se deconecta de la internet!

24. Mergi la teatru și urmărește spectacolele de balet Spărgătorul de nuci sau Lacul lebedelor. Va fi o experiență deosebită, garantez! Dacă nu ai un teatru prin preajmă, atunci urmărește-le online, chiar pe Youtube.

Spărgătorul de nuci

Lacul lebedelor

25. Petrece prima zi de Crăciun alături de familie. Ai timp să ieși cu prietenii și-n alte zile, să știi.


Ce alte lucruri vă doriți să faceți în luna decembrie?

2 comentarii

Write comentarii