Mă scoateți din sărite!

Wednesday, March 19, 2014 15 Comments A+ a-

Sunt revoltată!

În ultima vreme am văzut atâta suferință la cei din jurul meu și nu numai, încât simt că explodez de nervi. Și nu vorbesc despre orice suferință, ci despre aia ”din dragoste”. Eu nu înțeleg cum poți să  te plângi și să te gândești încontinuu la o relație eșuată de foarte mult timp! Nu pot să înțeleg de ce unii nu pot trece peste trecut, de ce preferă să fie captivi într-o stare oribilă, în loc să facă orice pentru a merge mai departe!

Măi, unora le place să fie în depresie. Cam asta e concluzia la care am ajuns. Că nu este atât de greu să-i lași naibii de foști și foste și să îți vezi de viața ta! Unii stau luni întregi și își plâng de milă, nici măcar nu încearcă să depășească situația respectivă și se așteaptă ca toată lumea să înceapă să plângă alături de ei.

Prietenii sunt cei care îi pot încuraja și îi pot ajuta să treacă peste o relație de cacao dar ei preferă să își facă sânge rău suferind după unul și altul, în loc să asculte de cei din jurul lor, cei care vor să le întindă o mână de ajutor.

Nu este normal să lași durerea sufletească să pună stăpânire pe tine, să te deformeze, să te schimbe în rău. Nu este normal ca toată viața ta să depindă de o persoană ce nu te mai vrea. Chiar nu ai ceva mai bun de făcut? Îți place să fii prostul/proasta satului și să aștepți să îți pice din cer fericirea? Îți place să fii trist tot timpul și să te gândești doar la persoana care te-a rănit sau părăsit? MOVE ON!

Are balta pește! Când cineva dispare din viața ta, înseamnă că meriți ceva mai bun! Oamenii pleacă de lângă tine cu un scop! Acela de a face loc unora care te vor iubi fără să te mai facă să suferi! Dar dacă ție îți place să stai așa, fără să evoluezi și preferi să rămâi singur cu tristețea...

Oamenii nu vor trage de tine ca să te cunoască! Rămâi ancorat în trecut absolut DEGEABA! Unii poate ar da orice ca să facă parte din viața ta însă tu nu îi lași. Vrei să fii singur cu amintirile triste. Îți e mai bine așa, nu? Sunt convinsă!!!

Tu nu vezi că trece viața pe lângă tine și nu apuci să te bucuri de ea fiindcă ai rămas setat pe un singur lucru? Crezi că ai fost făcut să suferi? Ăsta e singurul sentiment din sufletul tău? Ăsta vrei să fie mereu? Nu cred! Toți își doresc să fie fericiți iar majoritatea reușesc datorită faptului că aleg vindecarea, aleg fericirea în locul tristeții! Dar dacă tu nu vrei asta, nimeni nu ți-o poate băga pe gât! Te-ar putea forța cineva să lași trecutul deoparte și să savurezi prezentul? Nu! Totul stă în voința ta de a progresa! Fericirea depinde de tine, nu de alții. Și dacă cel/cea de care te-ai despărțit poate fi fericit/ă fără tine, tu de ce nu poți fi fericit/ă fără el/ea?

Mai bine faci loc în viața ta oamenilor care te merită, te iubesc și te respectă. Lasă în urmă toate lucrurile rele, că nu te ajută cu NIMIC. Ok?

Think about it.

15 comentarii

Write comentarii
Mikyangel
AUTHOR
Wednesday, March 19, 2014 delete

E mai simplu de zis decat de facut, dar timpul vindeca totul!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 19, 2014 delete

Timpul vindeca doar daca il lasam sa vindece! Atata timp cat unii prefera sa sufere in continuare, timpul nu va vindeca nimic. :)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Wednesday, March 19, 2014 delete

Hmm, a venit timpul sa dau si eu un comentariu lung. In primul rand este usor sa vorbesti din exterior, pentru ca de multe ori uitam ca si noi am fost in situatia aia. In al doilea rand, nu suntem roboti. Nu poti sa scoti hardul si sa stergi ce nu iti convine sau ce ai simtit. Daca a fost ceva care a contat, normal ca dureaza. Nu este la fel pentru fiecare om. Si crezi ca ar fi mai bine sa treci peste, sa te implici intr-o alta relatie fara sa fii 100 % implicat? Cat de corect ar fi toata chestia asta pentru urmatorul peste din balta? Sa stai langa cineva si sa mimezi, ca sa te gandesti la altcineva poate fi de multe ori exact situatia ce ti-a adus suferinta. Si este adevarat ca unii s-au obisnuit cu suferinta. Este ceva ce cunosc, ce stiu si la ce se pricep cel mai bine.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 19, 2014 delete

Eu nu am uitat ca am fost pusa de multe ori in situatia unei relatii esuate dar nu am stat sa sufar foarte mult. Nu mi-am permis. Si nici nu m-am implicat intr-o alta relatie, fiindca este clar ca nu as fi putut ajunge sa iubesc, ci sa-mi bat joc.

In acest articol am vorbit despre momentele cand cineva sufera non stop pentru ceva ce ar fi trebuit sa ii treaca acum mult timp. E normal ca daca te-ai despartit ieri de cineva, nu poti trece peste atat de repede. Insa daca trec luni intregi, poate chiar ani...nu vad rostul suferintei.

Nici nu vorbesc din exterior, pentru ca nici eu nu sunt robot, ci om si am trecut prin asemenea situatii. La mine diferenta a fost ca nu am vrut sa ma adancesc in tristete pentru ca nu as fi rezolvat nimic, nu mi-ar fi adus nimic bun asta.

Iar daca cineva se obisnuieste cu suferinta...imi pare rau dar nu e prea ok... Si nu ai cum sa te pricepi cel mai bine la a suferi. Suna...cel putin ciudat! Nu mai bine lasam chestiile negative deoparte si ne axam pe ceea ce e frumos? Nu pentru asta e facuta viata? Sa o traim la maxim si sa ne BUCURAM? Nu cred ca ne-a fost data ca sa o irosim suferind. :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Wednesday, March 19, 2014 delete

Cred ca o sa ma injui dar eu am suferit dupa o relatie ani de zile, nu doar cateva luni. Si da, m-am plans. Blogul mi-a fost un bun prienten asa cum imi e si acum. Diferenta e ca acum este singurul meu prieten.
Nu stiu ce as face daca as trece din nou printr-o situatie similara cu cea din trecut pentru ca acum chiar nu am pe nimeni care sa ma ajute.

Reply
avatar
Lavinia Dance
AUTHOR
Wednesday, March 19, 2014 delete

Eu sunt de acord cu Ionut, e usor sa spui din afara, si poate tu ai trecut mai usor decat o pot face altii peste durere. Durerea difera de la om la om, la fel si relatiile difera. Cateodata acea persoana inseamna totul, si nu te poti desprinde de acel tot.

E adevarat ca ne place sa ne complacem in durere si sa invartim pe toti in centrul nostru, nu stiu de ce, insa cu relatiile e complicat. Acolo chiar doare, si poate exista persoana care pot trece repede mai departe dar exista si persoane care nu o fac la fel de repede. Depinde si cat suflet ai pus si ce fel de experiente ai avut inainte, dar dupa parerea mea.. o relatie in care ai pus cu adevarat suflet nu se uita greu.

Eu una am avut nevoie de aproape un an de zile sa ma vindec de o relatie..sa ii zic asa. Nici macar nu iubeam persoana aceea, ci doar tineam la ea si era importanta pt mine. Nu zic ca am suferit sau am plans intr-una, ci pur si simplu am trecut prin niste faze.. faza plangerii :D , faza acceptarii.. faza resemnarii... faza trecerii mai departe si chiar si acum daca o vad ma rascoleste...
Fiecare om e diferit..nu poti cere nimanui sa treaca peste durere la fel cum treci tu...

Eu iti sugerez sa le fii alaturi prietenilor tai cafe sunt asa... chiar daca tie ti se pare ca se complac sau ca exagereaza...

Reply
avatar
Dana
AUTHOR
Wednesday, March 19, 2014 delete

Nu ştiu cât te va scoate din sărite comentariul meu,dar simt nevoia să lămuresc câteva lucruri.
Puterea noastră de a înfrunta astfel de greutăţi diferă foarte mult.Am observat în jurul meu persoane care ,chiar şi dupa o relaţie de aproximativ 2 ani au trecut mai departe fără nicio problemă.Mie,personal, îmi este foarte greu să înţeleg astfel de comportamente.Nu ştiu,poate am eu o problemă.
Nu ai cum să spui că "are balta peşte" oricât de motivant ar suna .Te desparţi de o persoană, nu şi de tot ceea ce ai trăit cu ea, lângă ea, prin ea.Toate acele răni şi cicatrici devin parte din tine oricât ţi-ai dori să le înlături.Nu sunt trista acum, nici depresivă, n-am motive să plâng sau să mă plang, dar…depinde foarte mult de situaţie..eu nu mă pot desprinde de ceea ce simt,probabil ,pentru că s-a întâmplat subit,fără nicio explicaţie concretă.Astea sunt despărtirile cele mai dureroase.
Totuşi ..vorbesc din postura unui om care nu a reuşit, incă, să se despartă de nimic, niciodata. ..

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 20, 2014 delete

Nu te injur, stai linistita. :))

In caz de treci printr-o situatie similara (Doamne fereste), sa stii ca eu te voi ajuta cum voi putea! Spune-mi doar!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 20, 2014 delete

Nu am prieteni care sa fie asa! Si chiar de as avea, normal ca le-as fi alaturi...pana i-as ajuta sa treaca peste! Nu as sta sa plangem impreuna pentru cineva din trecut!

E adevarat ca unii trec mai usor peste durere, altii mai greu. Dar e total diferit SA NU VREI sa treci peste suferinta din cauza ca te complaci. Nu mi se pare absurd cand cineva sufera din dragoste, ci absurd este momentul cand ajungi sa suferi de placere, ca sa zic asa. Toata lumea ajunge sa te stie de un om trist care emana suferinta prin toti porii si inspiri mila. Nu... Asta nu mi se pare normal, imi pare rau!

Crede-ma. Fiecare persoana cu care am avut o relatie a reprezentat "totul" la momentul respectiv. Si cand acea persoana te considera "nimic", de ce sa suferi aiurea...pentru ea? :))

Asa cum ai spus si tu...dupa o despartire treci prin anumite faze. Bai, unii trec prin fazele alea over and over again! Luni, ani intregi! Si nu vreau sa iti dau de inteles ca mereu am fost o insensibila. Am suferit si eu, nu zic nu. Dar nu atat de intens si de mult...precum altii! Asta nu inseamna ca nu am avut persoane care erau "totul" pentru mine dar am trecut peste la un moment dat. Totusi, cat sa suferi? Inteleg ca trebuie sa iti revii, sa te regasesti, sa nu stiu ce... Dar cand vindecarea iti ia mai mult timp decat trebuie, atunci e o problema! Sunt oameni care au divortat dupa zeci de ani de iubire si nu au suferit precum o fac multi tineri.

Ideea e ca multi (90%) dramatizeaza. Si nu am cerut nimanui sa treaca peste durere la fel cum trec eu... Doar ca unele persoane vor sa fie impinse de la spate si poate acest articol ii va ajuta sa treaca peste o relatie dezastruoasa mai repede. Daca scriam..."stati si suferiti 10 ani, pana va veti convinge singuri ca v-a trecut durerea din suflet" crezi ca ar fi fost mai bine? :))

Vei ajunge sa gandesti ca mine la un moment dat, te asigur.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 20, 2014 delete

Atunci cand cineva trece peste o relatie fara nicio problema, nu e ok. E normal sa suferi ceva timp dar eu ma refer strict la persoanele care sufera prea mult! Adica...nici macar nu stiu cat e normal sa suferi si cat nu. Nu as putea sa imi dau cu presupusul. Dar parerea mea e ca dupa 4, 5 luni...te vindeci. Doar nu iti ia ani intregi sa treci peste fostul?

Iar atunci cand spun "are balta peste" nu inseamna ca trebuie sa sari in bratele primului venit. Ci ca sunt multi in jur care si-ar dori sa fie in viata ta dar tu nu ii acepti, ca te gandesti la fraierul din cauza careia suferi acum. Nu ma refer la tine, ci vorbesc in general dar la persoana a doua, singular.

Si atunci cand treci peste o relatie...nu inseamna ca trebuie sa uiti tot ce a fost, sa dai cu piciorul la tot ce ati trait impreuna. Ci sa iti iei valiza cu amintiri si rani si ce mai vrei tu si sa mergi mai departe. Fiecare dintre noi am fost raniti la un moment dat dar ne-am continuat vietile fara sa inlaturam sentimentele, amintirile. E normal. Nu a zis nimeni sa uiti tot odata cu momentul vindecarii. :)

Reply
avatar
Dana
AUTHOR
Thursday, March 20, 2014 delete

Este grav atunci..la mine au trecut mai bine de 5 luni :))..trece mai greu atunci când nu mai ai niciun fel de legătură cu cetăţeanul..şi încă aştepţi acea explicaţie

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 20, 2014 delete

Mai bine o dai incolo de explicatie. :))

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Friday, March 21, 2014 delete

Sunt de acord cu tine. Patetismul asta in care sunt unele persoane e dezastruos. Parca a venit primavara si trebuie sa fie astenici/astenice de fapt.
Unele au ochelari de cal si isi plang "rana/obsesia" pentru EL.
Stupiditatile astea cu "m-a ranit", melodia noastra, acolo am fost noi etc...sunt absurde.
E si maine o zi, soarele rasare la fiecare 24 de ore :).

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Friday, March 21, 2014 delete

Sunt perfect de acord cu tine. :)

Reply
avatar