Ce mă enervează în blogosferă

Wednesday, March 05, 2014 42 Comments A+ a-

Toți avem anumite lucruri care ne scot din minți pe unele bloguri. Bag în oală și problemele de pe propriul blog, problemele generale care mă frustrează. Din acest motiv, am ales să scriu un articol în care voi înșira chestiile ce le consider enervante. Iar eu nu citesc bloguri enervante...

1. Blogurile multicolore

Puteți spune ce vreți despre fundițele mele, că oricum nu-s la fel de deranjante ca acele bloguri cu fundal închis la culoare, unde niște culori neon (roz, verde, roșu, mov, galben, albastru) își fac de cap, pe lângă background-ul negru. Îți sângerează ochii aproape instantaneu și oricât m-aș strădui să citesc de pe un astfel de blog, pur și simplu nu pot! Vreau, dar nu pot! Degeaba scrie persoana respectivă bine, fiindcă eu ies imediat de acolo, înainte să mă doară ochii. Unde mai pui și scrisul alb sau mai rău, colorat...de îți vine să îl apuci de guler pe acel blogger și să îi dai două perechi de palme din cauză că te-a orbit pentru câteva clipe!!!

2. Blogurile în ale căror blogroll-uri se găsesc doar oamenii importanți ai mediului blogosferic

În această categorie se află blogurile născute recent, dar care citesc doar crema blogosferei și au grijă să îi pună în blogroll pe toți șmecherii veterani. Nu neg că i-ar citi cu adevărat, însă mi se pare o fiță. Dar, probabil, majoritatea nici nu intră pe link-urile puse la expoziție, ci doar se ”laudă” că ei nu citesc pe oricine, domn'le.

3. Bloggerii care nu răspund la comentarii

Ăștia cred că sunt ce mai insuportabili. Nu mă refer la persoanele care răspund greu la comentarii, ci la cele care nu răspund DELOC. Am văzut diverse bloguri în care oamenii se cred extrem de importanți și nu se mai deranjează să răspundă, măcar din bun simț, la părerile lăsate de cititori. În general, am observat că bloggerii mari procedează așa, însă sunt destui care au o mână de cititori și nici măcar pe ăia nu îi respectă. Adică eu îmi pierd din timpul meu liber, îți las o părere la articol și tu nu mă respecți suficient de mult, încât să îmi și răspunzi? Înțeleg că ești ocupat sau nu știi ce să îmi zici, dar te rog eu frumos, dacă vrei să îți mai comentez vreodată, ai face bine să răspunzi. Oricât de scurt, oricât de sec, numai răspunde! Trebuie să mă simt băgată în seamă puțin, nu?

4. Bloggerii care se cred buricul pământului

Altă categorie enervantă. Aici sunt cei care sunt foarte, FOARTE inteligenți și doar părerile lor contează. Dacă nu ești de acord cu ce au spus, poți să te împuști, pentru că nu le pasă de tine, atâta timp cât ei au dreptate, DA?

5. Blogurile deocheate

Înțeleg că fiecare are dreptul să scrie pe propriul blog orice dorește, dar parcă cei care scriu doar despre chestii porcoase sunt niște obsedați. Alte subiecte chiar nu se găsesc?

6. Bloggerii analfabeți

Și eu mai fac greșeli minore, dar unii sunt sub orice critică. Am senzația că tot prostul își face blog în ziua de azi. Dacă nu știi să scrii, măcar păstrează secretul pentru tine! Nu pot să citesc pe cineva care face o grămadă de greșeli. Sau înainte să îți faci un blog, mai învață puțină gramatică. Nu strică! Faza nașpa e că ăștia nici nu suportă să fie corectați. Vorba aia, nimeni nu-i perfect. Dar dacă ești prost, măcar recunoaște! Nu te mai da deștept, când dovezile vorbesc de la sine!

7. Blogurile cu articole întregi copiate din alte părți

Aici e vorba de nesimțire, nu de prostie. De fapt, e vorba și de prostie. Că doar un om prost poate copia articole de la diverși bloggeri și să și le asume. Doar un om prost ar copia din altă parte, pentru că pe el nu îl duce capul să scrie singurel ceva.

8. Cititorii care comentează cu ”Anonim” și nu spun cine sunt

În general nu accept asemenea comentarii pe blog. Doar comentariile lui Bogdan, fiindcă se semnează și îmi dau seama cu cine vorbesc. Și nici pe acelea care nici măcar nu au legătură cu subiectul articolului, nu le veți vedea vreodată aprobate. Mai nou, persoanele cunoscute se apucă să comenteze cu ”Anonim”, pentru că altă metodă mai deșteaptă de a se băga în seamă nu găsesc. Pentru anonimi am ceva de spus: sfatul meu e să nu vă mai băgați în seamă deloc. Sincer, n-are rost.

9. Blogurile unde apare pe mijlocul ecranului căsuța care te invită să dai like pe Facebook

Dacă vreau să dau like paginii blogului tău, o voi face și fără să îmi reamintești. Dacă nu vreau să dau like, acea căsuță nu mă poate obliga să o fac. În plus, aia apare chiar și după ce dai like. Ceea ce e extrem de enervant.


Momentan nu îmi mai amintesc alte lucruri care să mă irite, dar vă puteți spune și voi ofurile în căsuța de comentarii.

42 comentarii

Write comentarii
Unknown
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Da da dreptate ai cu tot ce ai scris. Dar cel mai mult ma enerveaza cei ce se cred destepti si stiu doar sa critice. :*

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Sunt de acord cu tine in mai multe puncte, in special cel in care zici de blogger-ii care scriu aiurea...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

hmmm... cred ca am punctat deja cateva categorii... ma las de meserie :)?

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Am vazut multi critici care vad gunoiul din ochiul altuia dar pe ei nu se vad... Fel si fel de oameni. :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Pe aia trebuia sa ii pun pe primul loc... :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Care categorii le-ai punctat? Doar in privinta comentariilor m-as lua de tine dar in rest nu... :))

Reply
avatar
Ethos
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Hahaha, pe mine nu mă scoate niciun blog din minți, boud to me sau cum se spune! :D

Legat de greșeli, ai și tu două minore mai sus. Prima, „drept pentru care” este oarecum pleonastică. Chiar dacă nu pare, formula corectă e „drept care”. :) A doua, acel „Decât comentariile lui Bogdan” e dubios. Decât nu se poate folosi în loc de doar. Doar comentariile lui Bogdan, exceptând comentariile lui Bogdan - ambele erau construcții bune. Decât merge doar atunci când scrii „nu accept decât comentariile lui Bogdan”, adică la o formă negativă, cu nu. Asta de fapt nu-i chiar o greșeală minoră, e destul de urâtă. :P

Subscriu la multe din punctele tale, și pe mine mă deranjează lucrurile pe care le menționezi.

Legat de partea tehnică cu blogul, dacă ai probleme și n-ai pe cine întreba, poți apela la mine.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Faza cu "decat" si "doar" o stiu foarte bine. Se pare ca in articol nu am observat cum s-a strecurat greseala dar iti multumesc ca mi-ai atras atentia!

Referitor la problemele blogului... Aici am facut referire la ceva ce nu poate fi rezolvat de nimeni, probabil. Daca as putea bloca din start toate comentariile anonime, ar fi perfect.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

M-am regăsit un pic la punctul 4. Un pic, aşa...:D

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

La tine se accepta. :)) In plus, blogul tau are intotdeauna dreptate. Intelegi? Nu tu ai dreptate, ci bloggerul Raluca Cincu. Bloggerii nu-s oameni, doar stii. :))

Reply
avatar
Ethos
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Se poate, dar există un dar. :)

În primul rând, Blogger înțelege prin comentarii anonime tot ce nu e autentificat pe Blogger sau pe OpenID etc. Adică poți scoate comentariile anonime din setări, dar atunci nu vor mai putea comenta nici cei cu nick/site, adică de exemplu care au blog pe domeniul lor.

Al doilea lucru pe care-l poți face este să instalezi un sistem de comentarii ca pe Wordpress. Se numește IntenseDebate. Acolo o să ai o flexibilitate mai mare. Un comentator va trebui să scrie numele/mailul și opțional blogul. Și poți seta de exemplu ca cei care comentează pentru prima dată (adică folosesc un mail nou) să rămână în moderare (va trebui să le aprobi comentariile) iar la restul (care deja au mai comentat de pe acel mail) să le apară automat ce scriu.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Eu şi când n-am dreptate...am dreptate!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Sistemul de pe wordpress mentionat de tine cred ca ar fi super, in cazul asta... Multumesc frumos pentru sfat! :)

Reply
avatar
Eddie
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Waaaaaaaa! Deci mi-ai citit gândurile! JUR! Ești genială!!! Eu am luat o pauză de blogging. Voi reveni în curând cu host + domeniu și voi publica niște articole legate de blogosfera românească. Mă calcă pe nervi anumite specimene, mai ales anonimii care te critică sub anonimat și au acea doză de lașitate de a-și da un amărât de nume să știu cui mă adresez când răspund comentariului cu pricina....

Reply
avatar
Creve
AUTHOR
Wednesday, March 05, 2014 delete

Cred că ai spus toate părțile enervante de pe bloguri :)) Nu ne-ai mai lăsat și nouă nimic de completat :)))

Reply
avatar
Thursday, March 06, 2014 delete

Perfect de acord cu fiecare punct. As face urmatoarele completari:
- blogurile care posteaza 90% recenzii pupincuriste la orice doar ca sa primeasca produse gratis;
- blogurile cu promovare foarte agresiva. Daca scrii ca lumea, o sa ai si audienta.
- blogurile gen profil de feizbuc de unde nu afli nimic dar vezi la fiecare postare 30 de poze proaste ale "autorului".

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Ooooo, felicitari pentru domeniu! :*

Eu nu am dat de anonimi care sa ma critice, ci de...alte specimene. :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Daca va straduiti, sigur mai gasiti si altele... :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Si eu sunt de acord cu aceste completari. Partea proasta e ca acele recenzii induc lumea in eroare...si multi ajung sa cumpere un produs prost doar pentru ca l-a laudat un blogger, desi nici lui nu i-a placut...

Reply
avatar
Joice
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

I hope you step on a Lego =)))
Sunt de acord cu tot ce ai zis si acum ma gandesc serios daca nu cumva logo-ul meu curcubeu ataca retina :)) Dar funditele tale sa stii ca sunt foarte dragalase :P

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Treaba cu răspunsul la comentarii este ceva mai dificilă. Poate bloggeri nu au timp :D Mi se întâmplă foarte des...sincer :D

Reply
avatar
Lavinia Dance
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Nici eu nu raspundeam intr-un timp la comentariile cititorilor, dar nu ca nu ma interesau ce spuneau ci nu stiu... insa acum raspund la fiecare cand pot.

:) Ai pus punctul pe i cu articolul asta :D

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Repet. Chestia asta cu "nu am timp" chiar nu o cred. Asa cum ai timp sa scrii un articol, ai timp sa raspunzi si la comentarii. Cine nu are, sa isi faca. E imposibil sa nu ai 5 minute libere pe zi. Imposibil. :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Foarte bine, asa e frumos. Sa raspundem la comentarii cand putem, nu e nevoie sa o facem imediat... dar cand avem posibilitatea, sa raspundem. :D

Reply
avatar
Alina
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

sunt de acord cu toate, dar in special cu 2. am intalnit des apucatura asta, de-a pune in blogroll numai pe cine "merita cu adevarat". Si tot persoanele astea se supara cand vad ca ele nu apar prin nicun blogroll :)).

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Poate se gandesc ca daca au in blogroll doar persoane MARI, acei bloggeri ii vor pune la randul lor in blogroll-urile lor pe ei. Ceea ce nu se intampla, bineinteles. :))

Reply
avatar
Lamiita Petre
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Pe mine ma deranjeaza cel mai mult paginile prea incarcate , cu tot felul de " anexe" " accesorii " sau mai stiu eu ce alte brizbizuri , stau pana se incarca pagina de ma plictisesc si in final renunt . Greseli gramaticale .... cu duiumul , ma refer la lucruri elementare de neacceptat si persista in aceeasi greseala .

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Exact, sunt total de acord cu tine. Am uitat sa scriu in articol ca nu ii inteleg pe bloggerii care isi lasa in bara din stanga sau din dreapta lista de etichete. Nu le vad rostul...

Reply
avatar
Calin
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Uite ca ma gandeam si eu sa pun un pop-up cu "Like pe Facebook" :) Nu stiam ca e asa enervant, deci il mai amanam putin :) In rest, blogurile cu culori neon si care imi incarca 540 de chestii pana sa-mi arate un articol de 3 randuri au imediat ignore de la mine. Ca si cele care au muzica pe auto play. Inca mai exista bloguri d-astea :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Da, am uitat sa mentionez blogurile cu muzica pe fundal... E deranjant, mai ales atunci cand deschizi 50 de ferestre si nu stii de unde se aude muzica. :)))

Reply
avatar
Pishky
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Ahh.. la naiba... și eu care tocmai voiam să mă iau de fundițele tale colorate!!!!
Trecând peste... și pe mine mă enervează oamenii care nu răspund la comentarii... consider că e o modalitate de respect față de cel care ți-a comentat să îi răspunzi...
Mai apoi.. și pe mine mă enervează toate categoriile enumerate de tine.. de la bloggeri agramați, până la cei anonimi... de la chenarul cu like-ul pe facebook până la bloggeri ce se cred atotștiutori.. eu chiar azi întâlni unul care se apucă să-mi dea nu știu ce sfaturi despre link-urile externe... iar el când intrai la el pe site abia dacă avea acolo vreo 2-3 vizitatori... și niciun comentariu... și nicio activitate pe rețelele de socializare :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 06, 2014 delete

Unii stiu doar sa dea sfaturi altora. In schimb, cand vine vorba de propria persoana...

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Thursday, April 24, 2014 delete

De departe cel mai enervant lucru e casuta cu like pt facebook! :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, April 24, 2014 delete

Da! :( Mai ales ca apare chiar si dupa ce dai like...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Thursday, April 24, 2014 delete

Fata, dar multe chestii nu iti plac! :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, April 24, 2014 delete

Nu imi spune ca tie iti plac toate chestiile astea, ca nu te cred! :))
Si inca n-am spus tot, oricum...

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Friday, April 25, 2014 delete

Eu m-am referit la blogurile excesiv de colorate, Emil. :)

Reply
avatar
Kleo
AUTHOR
Saturday, December 27, 2014 delete

hmmm ....sunt de acord cu tine :D

Reply
avatar