Vila Alpin Straja - Gazda Galei SuperBlog 2013

Friday, November 15, 2013 8 Comments A+ a-

Sunt genul acela de persoană care adoră sa meargă la munte, atât vara, cât și iarna. Locuind aproape de mare, pentru mine...muntele înseamnă ceva frumos, ceva special. Mi-ar plăcea să locuiesc într-un oraș de munte...deși frigul cred că m-ar da gata și aș plânge cu vorbe de fiecare dată când aș ieși din casă!

Deoarece nu am vreun gând de a mă muta (cu toate că am o slăbiciune pentru Brașov...), aleg doar să îmi petrec vacanțele într-o zonă cu munți înalți și peisaje frumoase. Nu sunt pregătită pentru o relație de lungă durată cu un oraș de la mare altitudine, așa că mă rezum la câteva zile de relaxare...


Știind că Gala de premiere are loc la Vila Alpin din Straja, m-am interesat din timp despre această zonă. Și nu, nu în sensul ăla de...”oare pot face schi la Straja?” sau...”abia aÈ™tept să aflu dacă le pot escalada munÈ›ii ălora de pe acolo!”, fiindcă nu îmi stă în caracter. Și spunând asta, înseamnă că sunt o fire foarte comodă È™i nu mă încumet la activități de acest gen, decât...la o plimbare, să zicem...până în centru È™i înapoi.


Sigur că asta nu înseamnă că voi sta doar în camera hotelului / vilei / cabanei...însă, în principal, locul unde dorm și unde iau masa...reprezintă cel mai important lucru pentru mine. Îmi place la nebunie partea de dinainte a plecării în concediu, în care trebuie să stau pe internet si să caut locuri de cazare. Nu știu de ce, dar...mă entuziasmează foarte tare!

Astfel, de-a lungul timpului, am ajuns să cunosc mai multe site-uri, ceea ce îmi dă posibilitatea de a face diferența între un loc bun și un loc prost...din start. Dacă site-ul nu mă atrage, dacă nu este ușor de folosit și trebuie să îmi prind urechile în tastatură...doar pentru a găsi pagina de contact, ies de pe pagină respectivă, fără discuție.


Până acum, nu am avut ocazia de a merge într-un sejur la Straja, însă mă bucură faptul că voi face cunoștință cu Vila Alpin pe 7 decembrie. Sunt foarte curioasă de atmosfera de acolo, fiindcă site-ul lor mi-a făcut o impresie bună, la prima vedere.

Îmi place faptul că pe prima pagină sunt niște informații esențiale pentru orice turist care țintește atât această pensiune, cât și zona propriu-zisă. Un lucru așa de important precum accesul spre cabană ar trebui să fie poziționat în pagina de start a fiecărui site de cazare existent. Facilitățile. de asemenea, reprezintă un element-cheie...alături de activitățile ce pot fi organizate la cerere. Aceste lucruri îți sar în ochi imediat, ceea ce te face să zăbovești ceva vreme pe prima pagină, înainte să iei la analizat celelalte secțiuni.

Eu, personal, după ce trec cu privirea peste informaÈ›iile din pagina de Start, aleg să văd cum arată pensiunea pe dinăuntru. Dacă este curat, aerisit, modern. Cu siguranță nu aÈ™ vrea să îmi petrec noaptea într-o casă bătrânească, unde să mă încălesc la sobă È™i să miroasă a vechi. Am pățit-o odată, din cauză că pozele de pe site nu reflectau realitatea, aÈ™a că m-am trezit într-o cameră cu un pat acoperit de o cuvertură de când era bunica fată mare È™i cu un televizor care nu funcÈ›iona. De felul cum arătau uÈ™ile È™i alte lucruri, nu mai spun, că nu are rost. Erau mai bătrâne decât Regele Mihai. Prin urmare, cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, este acela ca pozele să arate într-adevăr felul cum arată camerele, nu să fie editate în Photoshop sau mai È™tiu eu ce. Fiindcă...te asigur.  Dacă voi avea parte de surprize neplăcute la faÈ›a locului, voi pleca în secunda doi, cu tot cu rezervarea făcută.


După cum spuneam, prima rubrică vizitată este cea cu poze. Aici îmi place să stau cel mai mult și unde revin constant, imediat după ce studiez alte secțiuni, precum cea a prețurilor. Mi se pare mult mai ok ceea ce au făcut cei de la Vila Alpin, introducând în aceeași rubrică atât lista prețurilor, cât și fotografiile camerelor. Nu vezi prea des asta, așa că mi se pare un punct forte, fără îndoială. Totuși, ceea ce m-a supărat, ca să zic așa, este faptul că am dat de puține poze. Mă așteptam la mai multe imagini din camere, așa cum putem găsi într-o secțiune separată, o grămadă de poze de la evenimente, din restaurant, de la team building-uri sau din cantonamentul Straja al unor copii talentați și frumoși. Sfatul meu este acela că turiștii ca mine...cărora le este sete de fotografii ale camerelor, vor să vadă mai exact unde s-ar putea caza, iar atunci când sună pentru rezervare, să spună din start că vor să doarmă în camera X, deoarece le-a plăcut mai mult aceea, dintre toate celelalte văzute pe site.

Un alt lucru care nu prea mi-a plăcut în această rubrică este că trebuie să dai click pe fiecare poză în parte, pentru a o putea vedea mai bine. Aș fi vrut să existe o modalitate mai ușoară de a accesa imaginile, printr-un simplu click pe o săgeată, de exemplu. Altfel, nu îmi vine să iau la rând pozele, ci ies de acolo. Simplu ca bună ziua.


Un alt lucru bun este acela că există o rubrică legată de promoții. Cu toții știm că fiecare om își dorește să găsească oferte avantajoase, astfel încât orice discount este binevenit. Iar un preț bun și niște imagini frumoase, pot convinge pe oricine să facă o rezervare pentru un sejur la Straja! Mai ales pe mine! Știind că sunt oarecum exigentă și nu îmi place să mă cazez chiar oriunde...până acum, ceea ce am văzut pe site-ul Vilei Alpin m-a făcut nerăbdătoare în privința Galei, sinceră să fiu!


Deși nu sunt o persoană căreia să îi placă activitățile de acest gen, cei înnebuniți după sporturile de iarnă sunt cu siguranță încântați de faptul că pot afla chiar de pe site-ul pensiunii informații referitoare la pârtii și teleschiuri. Încă un plus, zic eu. Pe lângă acela că Vila Alpin dispune de o sală de conferințe, tocmai bună pentru a găzdui Gala SuperBlog 2013! Totuși, acestei rubrici nu i-ar strica mai multe informații care să îl ajute pe turist în a-și da seama dacă acea sală de conferințe îl va ajuta în vreun fel. Fiindcă eu, de exemplu, nu știu ce să înțeleg din afirmația conform căreia reiese că sala de conferințe este complet echipată. Ok, dar cu ce este echipată? Poze, dovezi! Căci din imaginile atribuite acestei secțiuni, îmi pot da seama doar că acolo au fost niște copii. Atâta tot. Consider că enumerarea echipamentelor din dotare (ajutate, desigur, de fotografii), ar fi mai mult decât acel ok trântit mai sus.


Despre secțiunea dedicată restaurantului nu am prea multe de zis, fiindcă m-au apucat poftele. Însă, din moment ce vă lăudați cu un meniu tradițional, mă aștept să văd și o listă (sau măcar câteva feluri de mâncare enumerate), alături de un preț orientativ. Fiindcă, poate eu abia aștept să ajung la Vila Alpin pentru a mânca o ciorbă de fasole în pâine, iar când mă trezesc la fața locului, acest fel de ciorbă să nu îl pregătiți.


Ajungând la ultima rubrică a site-ului, am constatat cu stupoare că există un singur articol pe blog! Mă așteptam la mai multe și sper ca acest lucru să se remedieze! Nu ar strica dacă unii turiști s-ar oferi să își povestească experiența avută la Straja...pe blogul vostru. În plus, faptul că în luna decembrie vă vor călca pragul foarte mulți SuperBloggeri, cred că este o idee bună în a ne pune pe noi să detaliem cum am petrecut un weekend alături de voi! Ar ieși ceva frumos, sunt convinsă!

De asemenea, am descoperit că rubrica denumită ”Trasee È™i obiective” este necompletată. Ar trebui să faceÈ›i ceva în privinÈ›a asta, fiindcă mi-ar plăcea să aflu ce pot vizita prin împrejurimi. Să citesc secÈ›iunea despre Straja nu este suficient, întrucât am nevoie de ceva atractiv, care să mă facă să spun ”Da, asta vreau să văd atunci când ajungem!”. ÃŽn plus, dacă m-ar îndruma cineva să mă duc în cutare loc pentru a vedea un peisaj care să îmi taie răsuflarea, ar fi bine.

Să zicem că, într-un fel, îmi pot da seama cam pe unde trebuie să ajung, citind programul turistic, însă am nevoie de ceva mai concret, că nu vreau să vizitez doar mânăstiri și cetăți.


Per total, site-ul Vilei Alpin este unul destul de complex și ușor de utilizat, însă are mici lipsuri ce pot fi remediate. De aceea, am încercat, pe cât posibil, să îi aduc critici constructive, precum și laude, atunci când a fost cazul. Călătoria virtuală și-a atins scopul, întrucât m-am convins că vreau să ajung în această locație, în special din cauză că am nevoie de o gură de aer proaspăt, într-un loc de poveste de la munte. Sper că ideile mele de îmbunătățire a site-ului au fost folositoare și că ne veți primi cu brațele deschise pe 7 decembrie!

P.S. M-ar bucura tare mult dacă veți include poze de la Gala SuperBlog pe site!

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

8 comentarii

Write comentarii
Alina
AUTHOR
Saturday, November 16, 2013 delete

Sunt tare, tare curioasa daca chiar ai pleca in secunda doi stiind ca ai platit deja sejurul :))
In rest, un articol f bun, te felicit :*

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Saturday, November 16, 2013 delete

As pleca, fiindca nu suport sa stau intr-un in care nu imi place! :D

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Sunday, November 17, 2013 delete

mi-a facut pofta de munteeeeeeeee <3 :(

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, November 17, 2013 delete

Pai daca tot vin sarbatorile, eu zic sa dai o fuga pe partie! :D

Reply
avatar
Vienela
AUTHOR
Monday, November 18, 2013 delete

Nu mi retin exact unde, dar stiu ca exista un loc pe site de unde poti afla despre obiectivele turistice din zona. Am senzatia ca in lista cu programul turistic, de unde m-am inspirat pentru a scrie primul articol.
Ah, daca as stii ca, pe langa cazare, primim o cana de vin fiert si un chips, mi-as face si eu planuri pentru la Straja. Altfel, mi-ar fi destul de greu, pentru ca luna decembrie imi este plina de sarbatori, incepand cu ziua de 8, cand baiatul meu implineste 20 de ani.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Monday, November 18, 2013 delete

Vazusem partea cu programul turistic, insa in afara de manastiri si cetati...nu scria mare lucru... Eu vreau sa aud despre cafenele, restaurante :))))))))))

Sa iti traiasca baiatul, iti urez de pe acum, ca sa fiu prima! Sper sa ne putem intalni, totusi... :*

Reply
avatar