Printre nori cu Yaris Hibrid

Friday, November 01, 2013 2 Comments A+ a-

Având talentul de a intra mereu în belele împreună cu Ron È™i Hermione, am cerut ajutorul lui Aladdin în legătură cu o maÈ™ină potrivită pentru stilul nostru de viață. Știam că el se pricepe în domeniul auto, căci de când a vrut să își schimbe covorul fermecat cu ceva mai safe, a răsturnat internetul cu susul în jos. A strâns atâtea informaÈ›ii...încât, vă spun sincer, când mă întâlneam cu el la un pahar de vorbă, muream de plictiseală. Numai despre motoare È™i carburanÈ›i îi trăncănea gura! Măcar de aÈ™ fi priceput ceva, dar nu! Eu sunt bun doar la vrăji...în rest...discuÈ›iile despre automobile mă depășesc. Grav!

Folosind de atâția ani mașina fermecată a tatălui lui Ron, începeam să îmi pierd răbdarea. E adevărat, a fost utilă...până în momentul în care și-a luat lumea în cap! Pornea când avea chef...și nu de puține ori a fugit de nebună prin Pădurea Interzisă! Cum e posibil ca o mașină...să nu asculte de nimeni? Păi ajunsesem să ne rugăm de ea, pentru a se întoarce la noi în caz de aveam nevoie urgentă să mergem pe undeva! E inadmisibil, serios vă spun! Deja încep să mă enervez numai când vorbesc despre asta! S-a sălbăticit mașina...altă explicație nu găsesc.

Când am văzut că nu ne mai putem înțelege de nicio culoare cu ea, l-am chemat pe Aladdin la Hogwarts, întrucât noi nu aveam cu ce să mergem până acasă la el. Ne-am furișat în Camera Secretelor, unde am stat cu acesta vreo 2 ore, până ne-a arătat un catalog întreg cu poze de la Toyota, de unde ne puteam alege bijuteria preferată. Bineînțeles, nu am putut scăpa de teoriile lui cu privire la detaliile tehnice ale fiecărei mașini în parte, convingându-ne că este esențial să știm câte ceva despre subiectul ăsta, pentru a ne hotărî asupra celei mai potrivite variante.

Trebuie să recunosc, Hermione ne-a deschis ochii (faza asta e cam tristă din cauză că...o fată nu ar trebui să se priceapă la mașini mai bine decât un băiat...cu atât mai puțin ea, care uneori mă face să mă simt chiar aiurea din cauză că...prea le știe pe toate...) și ne-a atras atenția asupra mașinilor cu sistem hibrid. Din ce ne explicase Aladdin, astea sunt cele mai tari, mai ales că zgomotul este redus la minimum, emisiile sunt reduse drastic (ajung să fie zero) iar puterea este sporită. Știam că avem nevoie de o mașină silențioasă, pentru momentele în care trebuie să ne facem nevăzuți, așa că Yaris Hibrid, una din frumusețile firmei Toyota, părea să ne tenteze cel mai mult. Puterea, de asemenea, reprezenta un atu, fiindcă distanța dintre Școala de Magie și Vrăjitorie și celelalte locuri frecventate de noi...era prea mare, așa că nu ne puteam deplasa nici cu măturile zburătoare atâția kilometri.


Până la urmă, din cauza faptului că urma cursul de magie predat de Dumbledore și acesta ar fi observat imediat absența noastră, am decis împreună cu Ron și Hermione, să rămânem la Toyota Yaris Hibrid și să ne cărăm la ore. Aladdin urma să se ocupe de formalitățile specifice achiziționării mașinii...iar a doua zi aceasta intra în posesia noastră.

Orele treceau...deja se lăsase întunericul. Eu încercam din răsputeri să adorm, însă entuziasmul nu mă lăsa. Aveam aÈ™teptări atât de mari de la noua jucărie...încât până la răsărirea soarelui, am stat cu ochii pe pereÈ›i, imaginându-mi cum va decurge prima noastră întâlnire... Fiind duminică, nu erau ore de magie în program, aÈ™a că aveam toată ziua la dispoziÈ›ie pentru a testa maÈ™inuÈ›a... 

Vedeam cu coada ochiului vehiculul năzdrăvan, care se întorsese la geamul camerei noastre pentru a ne arăta că ne disprețuiește din cauză că am cumpărat ceva mai performant și mai...ascultător. Nu i-am acordat atenție pentru că nu vroiam să îmi stric ziua. Am așteptat să dispară de la fereastră, pentru a mă ridica din pat și a mă pregăti pentru o experiență de neuitat alături de Yaris Hibrid.

Nu a trecut nici jumătate de oră, că Ron și Hermione au dat năvală în camera mea, anunțându-mă că sosise Aladdin cu noua mașină. Am ieșit în curtea interioară și atunci...am văzut-o. Cred că a fost dragoste la prima vedere, că mi se păruse cea mai frumoasă din câte văzusem până atunci. Parcă îmi zâmbea. Razele soarelui se reflectau în farurile ei...oferindu-i o strălucire magică. Am știut din prima clipă că ne vom înțelege bine, fiindcă eram dispus să îi ofer dragoste nemărginită, așa cum era dispusă și ea.
Nu se putea fără să mă iau la ceartă cu prietenii mei, deoarece vroiam ca eu să o conduc pentru prima dată. Până la urmă, aceștia au cedat, știind că nu au nici măcar o șansă de a mă da jos de la volan. Astfel, s-au urcat în spate, lăsându-l pe Aladdin pe scaunul din dreapta mea. Fiind înnebunit după orice tip de mașină marca Toyota, pe aceasta nu avusese ocazia să o testeze, așa că vroia să îi simtă pulsul, stând în față, alături de mine.

Cum am apăsat pedala de accelerație, am băgat de seamă că o putere imensă așteaptă să fie dezlănțuită. A pornit în forță însă totodată, lin. Nu am fost bruscați, ci mai degrabă...impresionați. Trecând de la o mașină turbată în adevăratul sens al cuvântului, la una docilă și fermecătoare, părea că suntem captivi într-un vis frumos. Ne-am îndreptat spre norii pufoși cu o viteză mare, însă din cauză că era extrem de silențioasă, nu am realizat că m-a luat valul, accelerând la maximum. Hermione avea un zâmbet larg pe față, întrucât, fiind o persoană mai eco...se simțea foarte bine știind că noul nostru automobil este prietenos cu mediul!


Zburdând printre nori, nici nu am simțit cum a trecut timpul. Eram de vreo 3 ore jumate în aer, Ron și Hermione adormiseră de ceva vreme, iar eu cu Aladdin eram în transă. Nu mai avusesem parte de atâta relaxare de mult timp. Condusul Hibridului era o plăcere. Simțeam că plutim în adevăratul sens al cuvântului. Nici măcar turbulențele nu puteau să pună într-o postură proastă Toyota, căci aceasta le-a făcut față cu brio și ne-am simțit în siguranță pe tot parcursul călătoriei. Nu am fost deranjați de nimeni și de nimic. Liniște și relaxare cât cuprinde!

La un moment dat, cei doi pasageri din spate începuseră să sforăie. Rău! Așa că m-am gândit să îi trezesc la realitate, accelerând din ce în ce mai tare. Pe lângă asta, prea lenevisem și eu, deci se cerea puțină adrenalină! Din pricina vitezei și puterii, ne cufundasem în scaunele comode, simțind cum iese la suprafață fiara din spatele imaginii drăgălașe cu care începusem să ne obișnuim. În clipa aceea, Hermione s-a trezit brusc, dându-i câteva palme lui Ron, pe care se supărase din cauză că a lăsat-o să adoarmă, în loc să o țină trează, pentru a se bucura de performanțele Toyotei. Speriat (vă dați seama ce nasol e să fii trezit cu niște palme aplicate peste ochi?) și buimac, reuși să calmeze fata, nebăgând-o prea mult în seamă. Ușor, spiritele s-au liniștit, lăsându-mă să parchez mașina fără incidente, astfel încât nimeni nu ne-a auzit venind...și nici nu ne-a simțit lipsa.

Experiența noastră cu Yaris Hibrid a fost una extrem de plăcută...și, personal, cred că îi voi mulțumi toată viața lui Aladdin, pentru că datorită lui am pus mâna pe un exemplar capabil să îmi satisfacă toate cerințele!

Articol scris pentru SuperBlog 2013.

2 comentarii

Write comentarii
Alina
AUTHOR
Sunday, November 03, 2013 delete

Am vazut atatea articole frumoase la hibrid, printre care si al tau, incat incep sa ma tem :))
Te felicit :*

Reply
avatar