Desenul - cea mai bună cale pentru a-ți îndeplini visurile

Sunday, November 24, 2013 6 Comments A+ a-

- Bună ziua! Numele meu este Adina, am 12 ani și sunt Ambasadoarea competiției Dream Car Art Contest. Mă aflu azi în fața voastră pentru a vă vorbi puțin despre acest concurs organizat de Toyota. De când eram micuță, mama mea s-a străduit să mă implice în activități care să îmi dezvolte imaginația și care să mă ajute în a-mi găsi acel lucru care să mă pasioneze și cu care să îmi ocup timpul liber. Știam că nu vrea să fiu un copil care să stea toată ziua la calculator, așa că a încercat, pe cât posibil să îmi arate ce opțiuni am. Fiind o fetiță activă și implicată, am vrut să încerc mai multe lucruri, fiindcă mama îmi spunea că doar așa îmi voi descoperi adevărata pasiune, urmând ca la final să mi-o dezvolt într-un mod creativ și plăcut.

- Și ai lăsat jocurile pe calculator pentru a-i face pe plac mamei tale? întrebă baiețelul din a treia bancă.

- Nu. Așa cum spuneam, mama nu mi-a impus să fac acest lucru. M-a lăsat să-mi aleg activitățile pe care să le fac atunci când vin de la școală, pentru că știa sigur că voi regreta mai târziu dacă nu am un hobby pe care să îl cultiv din timp. Mi-a povestit ca atunci când a fost copil, părinții ei nu au avut posibilitatea de a o înscrie la cursuri de dans sau de pictură, deși i-ar fi plăcut mult să facă aceste lucruri. S-a trezit la 20 de ani că nu știa să facă nimic. Nu avea un talent care să o scoată din anonimat, nu făcea nimic cu pasiune. Și nu s-a simțit bine în situația aia. Majoritatea prietenelor ei cântau la pian, practicau înot sau erau înscrise la facultatea de teatru. Ele avuseseră șansa de a-și descoperi talentele încă de când erau micuțe, iar până la vârsta de 20 de ani își dezvoltaseră aceste aptitudini, în speranța că vor face o carieră din pasiunile lor. De aceea, mama nu vrea ca eu să regret pe viitor, așa cum a făcut ea. La început, vă dați seama că nici eu nu prea am vrut să las joaca pentru a sta în casă și a lua lecții de chitară și desen, însă după ce mi-a spus mama aceste lucruri din copilăria ei, m-a convins că e mai bine să ”sufăr” acum, renunțând la pierdutul vremii pe internet, decât să sufăr mai încolo...știind că am avut ocazia de a-mi aprofunda o anumită pasiune, însă nu am făcut-o din cauză că am preferat să mă joc pe Facebook.

- Până la urmă...ce ai încercat? Ce activități?

- Am început cu gimnastica. Însă după vreo lună, am renunțat. Am văzut că nu e de mine, în momentul în care profesoara noastră ne-a pus pe toate (eram 10 fete în grupă) să facem șpagatul, iar eu am fost singura care nu a putut. Am crezut că mi se rup picioarele, serios vă spun! Mama a înțeles asta, așa că am trecut la următorul lucru. Chitara. Știu să cânt câteva melodii dar atât. Mai mult nu s-a lipit de mine...asa că am sarit de la chitară la înot. Anul acesta se împlinesc 5 ani de când îl practic și nu mă mai satur! Îmi place la nebunie, mă simt ca o sirenă când sunt în bazin. Și deși am ales să mă concentrez pe acest sport, am ținut morțiș să practic în paralel desenul, pentru că era materia mea preferată, alături de limba română. Doamna dirigintă era profesoară de desen și mereu mă lăuda. În fiecare săptămână ne dădea câte o temă specială, iar cele mai frumoase ”opere de artă” le punea la expoziție pe holul de la cancelarie. Desenele mele i-au plăcut de fiecare dată, așa că devenisem o prezență constantă pe peretele școlii, prin ceea ce desenam.

- Și eu știu să desenez frumos! Cel mai mult îmi place să fac flori și oameni! striga încântată Maria, copilul cu ochi albaștri din prima bancă de la fereastră.

- Și eu, și eu! Însă sunt priceput pe parte de mașini și avioane!


- Sunt convinsă de asta, am văzut că ați împodobit clasa cu desenele voastre! Toate sunt reușite! Sunteți foarte talentați! Tocmai de-asta am vorbit puțin despre importanța cultivării hobby-urilor! Vreau să vă invit să participați cu toții la concursul de desen Toyota! Pe lângă faptul că vă pune creativitatea la încercare, puteți câștiga o grămadă de premii! M-au trimis pe mine să vorbesc cu voi, deoarece de anul trecut sunt Ambasadoarea competiției Dream Car Art Contest! Am participat de două ori până acum. Prima dată am câștigat medalia de argint, iar anul trecut am primit medalia de bronz! Deoarece s-au simțit mândri că am reușit să câștig la fiecare participare un loc mulțumitor, cei de la Toyota m-au desemnat Ambasadoarea competiției! Voi participa și anul ăsta, vă pot arăta chiar și desenul cu care mă voi înscrie, dacă vreți!

- Da, vrem!!! țipară toți copiii în cor.

- Bine, haideți că vă arăt.

- Eu nu prea înțeleg ce reprezintă! E un aspirator?

- E un ventilator spațial?

- Sunteți amuzanți! Este mașina visurilor! Așa m-am gândit eu că o să arate mașina condusă de oamenii din viitor! O să putem zbura cu ea printre stele, vom ajunge în alte galaxii...dar o vom putea folosi și pe Pământ! Mașina viitorului va funcționa atât pe apă, pe uscat...cât și în aer! Se va ridica cu ajutorul a trei ventilatoare cu super-puteri, așa că va fi un fel de avion personal, ce se poate transforma în mașină sau chiar barcă!

- Interesant! Și zici că participi la concurs cu desenul ăsta?

- Da! Voi ce ziceți? Aș putea câștiga locul I cu el?

- Nu! Fiindcă locul I mi l-am rezervat eu!

- Cum așa?

- Păi vreau să mă înscriu și eu în competiția Toyota!

- Întâi trebuie să ceri acordul părinților, fiindcă este ceva serios! Cu toate că ne jucăm cu creioane colorate, dacă vei câștiga, va trebui să fii însoțit de mami sau tati!

- Nu e asta o problemă! Părinții mei știu că mă pricep la desen, așa că vor fi bucuroși că vreau să mă implic într-un concurs creativ!

- Nu mai este nimeni doritor sa se înscrie? Eu din câte văd, la ce desene ies din mâinile voastre, ar trebui să participați cu toții! Gândiți-vă că trebuie doar să fiți creativi și să vă imaginați mașina visurilor! Nu trebuie să fie un desen făcut la perfecție ca să aveți șanse de câștig! Și...apropo de câștiguri! Nu v-am zis ce anume primiți în caz de juriul este încântat de talentul vostru!

- Dulciuri?

- Mașinuțe Toyota în miniatură? întrebau zâmbind băieții...

- Nu! Premiile constau în tablete, telefoane mobile sau seturi de pictură în tempera!

- Wow!!! Super premii! Mă înscriu și eu!

- Și eu vreau!

- Am înțeles... Vreți toți să vă înscrieți! Foarte bine! Însă surpriza abia acum vine! Premiul cel mai mare și mai frumos constă într-o călătorie în Japonia!

- Vorbești serios?! Dar Japonia e așa departe! Cum să mă lase părinții să plec singur până acolo?!

- Văd că te-ai entuziasmat prea tare și nu ai auzit tot ce v-am zis! Repet: în primul rând, înscrierea în acest concurs se face doar cu acordul părinților! Fiindcă sunteți înscriși de ei în competiție, nu vă înscrieți singuri! De asemenea, dacă veți câștiga acea excursie, veți fi însoțit de unul dinre părinți în Japonia! Acum ai înțeles că nu pleci de capul tău printre străini?

- Da, am înțeles! Dar vor participa doar copii români la concursul ăsta?

- Nu... La fiecare ediție participă copii din peste 70 de state!

- Pe bune? Păi și de exemplu, eu cum voi face față rivalilor mei? Dacă unul desenează mai bine decât mine?

- Nu trebuie să gândești așa! Fiecare desenează frumos în felul său, iar voi trebuie să aveți încredere! Sunteți potențiali câștigători! Trebuie să vă puneți tot talentul la desen într-o singură foaie și să fiți optimiști! Motto-ul fiecăruia ar trebui să fie ”Voi desena atât de frumos, încât voi câștiga!”. Dacă vă puneți sufletul în mașina visurilor și dacă desenați cu pasiune...mai mult ca sigur nu plecați cu mâna goală din concursul Toyota! Eu așa am gândit când am participat! M-am străduit să dau tot ce e mai bun din mine și iată că m-am situat pe podium de două ori! Mi-am făcut chiar și prieteni... Am avut doar de câștigat!

- Văd că mai ai niște desene la tine! Ale cui sunt?

- Sunt desenele câștigătoare din anii trecuți! Le-am adus ca să vă orientați și să vedeți cam ce se cere de la voi! Pasiune în desen, atâta tot!


- Toate sunt frumoase! Însă cred că eu aș putea desena mult mai frumos de atât!

- Așa te vreau!

- Ba nu! Eu îți voi fura locul I de sub nas, vei vedea!

- Liniștiți-vă! La urma urmei, cu toții suntem câștigători după o așa experiență frumoasă! Tot ce mai aveți de făcut este să cereți acordul părinților și să vă înscrieți! Bineînțeles, vă puteți apuca de desenat, apoi!

- Super!!! Abia aștept să ajung acasă să le spun de concurs!

- Și noi la fel!!!

- Foarte frumos! Mă bucură entuziasmul vostru! Ne revedem cât de curând! Voi reveni la ora voastră de desen, pentru a vedea stadiul mașinuțelor voastre! Mă mai primiți?

- Normal că te primim! Ești drăguță și talentată! Îți mulțumim că ne-ai spus despre competiția Toyota! Poate ajungem vedete internaționale datorită pasiunii noastre pentru desen!

- Mulțumesc și eu! Înainte de toate, acesta este misiunea mea. Să vă fac cunoscut Dream Car Art Contest și să vă ofer șansa de vă face talentul cunoscut peste mări și țări! Să aveți spor și inspirație!

- Mulțumim, Adina!


Articol scris pentru SuperBlog 2013.

6 comentarii

Write comentarii
Natural
AUTHOR
Sunday, November 24, 2013 delete

Foarte tare Pinky! Nu te mai incurajez pe puncte, dar mie mi-a placut. Spor!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, November 24, 2013 delete

Multumesc frumos, Daniel! :)

Reply
avatar
Monday, November 25, 2013 delete

M-ai dat gata cu desenul.... E superb si cred ca iti pare si tie rau ca nu mai ai varsta necesara pentru a participa:))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Monday, November 25, 2013 delete

Nu e vorba neaparat de varsta, insa nici talent la desen nu am, sincer! :)) Multumesc, oricum! :*

Reply
avatar
Vienela
AUTHOR
Monday, November 25, 2013 delete

Ai dreptate! fiecare deseneaza frumos in felul sau, asa cum fiecare scrie frumos in felul sau. Ca nu se potrivesc intotdeauna gusturile, asta este din alta poveste. Mi-a placut felul in care ai facut articolul! Chiar mi-ar placea sa castige concursul un copil care a aflat de el de pe blogurile noastre.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, November 26, 2013 delete

Si eu as vrea sa castige cineva care a aflat de la noi de aceasta oportunitate! :)

Reply
avatar