OCD, fixuri, pitici pe creier. Ești la fel de țăcănit?

Monday, January 25, 2016 12 Comments A+ a-

Am văzut astăzi un articol despre fixuri la Simona Tache si m-am gândit că aș putea face și eu unul, cu riscul de a mă trezi cu cei de la Spitalul 9 la ușă. Și cum sunt un om care își asumă riscuri, iată-mă în fața monitorului, pregătită să vă prezint ce pitici am eu pe creier.


1. Am propriile tacâmuri și nu suport să mănânce altcineva cu ele. De asemenea, am propriul bol, propria farfurie și propria cană.

2. Chiar dacă sunt curate tacâmurile (sau farfuria din care mănânc), trebuie să le mai șterg o dată cu prosopul înainte de a le folosi. Așa cum trebuie să clătesc cana sau paharul înainte de a bea ceva.

3. Fiecare membru al familiei trebuie să aibă propriile prosoape de baie și nu se poate atinge de ale mele.

4. Indiferent cât este de cald, indiferent de anotimp, eu nu pot dormi dezvelită.

5. Nu pot dormi în beznă totală, așa cum nu pot dormi dacă este vreun zgomot (oricât de micuț) care să tulbure liniștea.

6. Nu-mi place să pună altcineva gura pe paharul meu pentru a gusta ce am acolo sau pentru a face poștă ce conține acesta.


7. Farfuriile se pun la uscat în ordine descrescătoare, nu cum se nimerește.

8. Bancnotele se țin în portofel în ordinea valorii, iar o hârtie trebuie să fie pe aceeași parte și la același capăt cu toate celelalte bancnote.

9. Mă exasperează sunetele pe care le fac cei din jurul meu atunci când mănâncă ciorbă, chipsuri, popcorn, pufuleți, alune, mere sau alte chestii ronțăibile / sorbibile.

10. Nu suport linsul pe degete.

11. Nu-mi place atunci când o persoană vorbește și cască în același timp. Nu că nu aș înțelege ce spune, ci mă enervează combinația aia de sunete.

12. Simt cum îmi crește tensiunea atunci când un om nu cască normal, ci trebuie să mai și ia un fel de lecții de canto în timp ce cască. 

13. Atunci când sunt în mers, telefonul trebuie ținut în marea majoritate a timpului în mână, altfel îmi verific geanta de 50 de ori și tot nu voi fi sigură că este acolo.


14. Periuța de dinți nu se ține în baie, fiindcă atunci când tragi apa la toaletă se emană chestii în aer și nu vreau ca acele chestii să ajungă pe periuța de dinți.

15. Înainte de a face baie, cada se clătește cu apă caldă de un miliard de ori, pentru a mă asigura că după ce intru în cadă nu voi găsi vreun firicel de păr rămas amanet pe acolo.


16. Nu se face baie decât din picioare, niciodată așezată în cadă, fiindcă mi se pare absolut dezgustător să stai în fund, înconjurat de apă cu spumă și murdărie. Mă ia cu fiori numai când mă gândesc la asta!!! Abia aștept să avem cabină de duș și să scăpăm de cadă.

17. Dacă mă trezesc în timpul nopții pentru a merge la baie, trebuie să aprind toate luminile care îmi ies în cale. Nu circul pe întuneric niciodată.

18. Nu pot dormi cu ușa de la dormitor deschisă.

19. Nu suport bloggerii care nu răspund la comentariile lăsate la articolele lor, iar dacă se întâmplă să comentez și nu mi se răspunde, adio. Nu mai comentez niciodată în viața mea pe acel blog.

20. Nu suport spațiile puse înaintea semnelor de punctuație, dezacordurile și greșelile alea majore de tipul ”v-a veni”, ”ași face o plăcintă”. Leșin!!! Îmi vine să îi corectez tot timpul pe cei care nu scriu sau vorbesc corect, dar uneori mă abțin (din politețe).

21. Volumul televizorului trebuie să fie întotdeauna la 0, 10, 15, 20, 25, 30 și așa mai departe. Nu la 4, nu la 11, nu la 23, nu la 34.

22. Iar atunci când îmi pun ceasul să sune, lucrurile stau la fel. 8:05, 8:10, nu 8:01, 8:02, 8:03!

23. Mă scot din sărite oamenii cărora nu le tace gura și comentează întruna în timpul unui film sau al unei emisiuni. 

24. Patul trebuie făcut în fiecare dimineață. Niciodată nu se lasă vraiște, oricât de grăbită aș fi.

25. Niciodată nu adorm fără a-mi spune rugăciunea. Niciodată.

26. Înainte îmi organizam tricourile pe culori, dar acum m-am mai calmat. Însă am inventat ceva nou - tricourile trebuie așezate pe categorii, adică cele pentru acasă trebuie să stea separat de cele pentru ieșit din casă. Nu se amestecă între ele!

27. Nu se adoarme înainte de a verifica de o sută de ori dacă-s ușile încuiate.

28. Îmi place să ating cu mâna diferite materiale și texturi, iar dacă nu o fac, stau cu gândul numai la asta, întrebându-mă ce senzație mi-ar fi dat atingerea stâlpului de la gară sau bluza pufoasă văzută în H&M, de exemplu. Însă dacă ating lucrul la care mă uit obsesiv, trebuie să o fac cu ambele mâini. Și dacă pun doar o mână, imediat după aceea trebuie să-mi frec mâinile între ele, pentru a ”simți” și mâna cealaltă ce a simțit asta cu care am atins obiectul respectiv.

29. Nu se iese din casă fără ceas, iar acesta se poartă întotdeauna la mâna stângă.

30. Șnurul de la fiecare hanorac trebuie să fie așezat simetric, nu într-o parte mai sus și în cealaltă mai jos.


Tu ce fixuri ai? Fii sincer!

12 comentarii

Write comentarii
Daniel Botea
AUTHOR
Monday, January 25, 2016 delete

Nasea, i-auzi ce zice fina :)

Reply
avatar
Matilda
AUTHOR
Tuesday, January 26, 2016 delete

3, 4, 9, 11, 12, 15, 17, 19, 20, 23 şi 27 mi se potrivesc şi mie! :D
Mă bucur că există oameni tineri care le duc mai departe, să circule prin istoria omenirii! :D

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Tuesday, January 26, 2016 delete

Multe mi se potrivesc si mie. Cel mai tare ma deranjeaza sunetele pe care le fac oamenii cand mananca. A, si ti-am lasat acest comentariu gandindu-ma ca-mi raspunzi. Altfel.. nu ma oboseam :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, January 26, 2016 delete

:)) Ma asteptam sa-mi spui ce fixuri ai, Daniel!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, January 26, 2016 delete

Cine stie cate oi mai duce mai departe si nu mi-am amintit sa le scriu in acest articol! :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, January 26, 2016 delete

:)) Bineinteles ca iti raspund! Daca eram una care nu raspundea la comentarii, as fi scos din articol punctul ce se refera la acest subiect. :))

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Tuesday, January 26, 2016 delete

Vaaai! Nu pot sa cred! Cand am inceput sa citesc, m-am gandit: uite ca sunt altii care stau mai rau ca mine la capitolul asta! Si totusi, mi-am zis, ia sa vad ce pot bifa eu la mine! Si, cand m-am apucat sa pun pe hartie: 3,4,5,6,7,8,9,10,11,12... m-am ingrozit si m-am intrerupt! Deci si eu am o gramada de fixuri, chiar daca nu le constientizam! Si-acum, ma-ntreb: sa rad, sa plang?

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, January 26, 2016 delete

Hahaha! M-ai amuzat foarte tare cu comentariul tau! Cu ocazia asta ma simt un pic mai normala. :)) Mi-ar placea sa aud si alte fixuri pe care le aveti, nu e necesar doar sa bifati ce am eu pe lista. Vreau sa aflu mai multe! :D

Reply
avatar
A
AUTHOR
Saturday, January 30, 2016 delete This comment has been removed by the author.
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Saturday, January 30, 2016 delete

La primul punct te sustin. Si la cel de-al doilea, bineinteles, numai ca eu uneori obisnuiesc sa spal vasele murdare chiar inainte de a manca, pentru a nu avea un tanc lasat pentru final. :))

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Sunday, January 31, 2016 delete

Majoritatea le am si eu, asa ca nu esti singura pe lume cu atatia pitici :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Saturday, February 06, 2016 delete

Nici nu ai idee cat ma bucur sa aflu asta! :))

Reply
avatar