8 lucruri pe care aș fi vrut să le știu înainte de a pleca în America

Monday, January 11, 2016 10 Comments A+ a-

1. Străduiește-te să iei note mari la examene, dar nu o face doar pentru a fi sigur că primești viza. Învață lucruri noi, fă în așa fel încât la sfârșitul facultății să știi cu ce se mănâncă domeniul în care ai studiat. Nu trebuie să tocești doar pentru notele alea mari, trebuie să înveți pentru tine. Pentru a te dezvolta și a-ți lărgi orizontul cunoașterii. Nu pentru a te asigura că la Ambasadă va fi totul ok, ca peste câteva zile să nu-ți amintești nici denumirile materiilor la care ai avut examen.


2. Fă-ți prieteni de alte naționalități. Chiar dacă te simți mai confortabil printre români, e necesar să te împrietenești și cu străinii. Programul Work and Travel promovează schimburile culturale și chiar e păcat să nu te bucuri de diversitatea întâlnită în America.

3. Nu te atașa extreeem de tare de prietenii făcuți în State. Oricât de bine v-ați înțelege, oricât de roz ar fi conexiunile dintre voi, atunci când vă veți întoarce în România există șanse destul de mari ca voi să nu mai păstrați legătura. Da, rămâneți prieteni pe Facebook. Da, vă mai dați like-uri din când în când (sau nici măcar asta). Dar cam atât. Oricât de dezamăgitor sună, oricât v-ați strădui să nu se întâmple așa, până la urmă tot aici se va ajunge DACĂ nu sunteți din același oraș. Astea sunt doar prietenii pe timpul verii. Marea majoritate a celor cu care ți-ai petrecut trei luni din viață vor uita de existența ta. Și mai repede decât crezi! Dar e ok, nu îți bate capul.


4. Nu-ți neglija familia și prietenii rămași acasă. Vorbește cu ei mai mult, spune-le cât de mișto ți se pare în State și fă-o cât e totul ”cald”. Știu că nu vei avea timp sau chef pentru a sta toată ziua pe Facebook sau Skype, dar arată-le că nu i-ai uitat și că tot ei sunt cei la care îți fuge prima dată gândul de a povesti despre tatuajul pe care ți l-ai făcut sau despre locul pe care l-ai vizitat.

5. Nu-ți arunca salariul pe geam. În loc să dai banii pe haine, parfumuri sau cel mai performant telefon (pe care îl folosești, oricum, doar pentru a intra pe Facebook), mai bine îi folosești în alt scop. De exemplu, ai putea călători în locurile mult visate. Iar asta chiar ar reprezenta o investiție în propria persoană.

6. Muncește mult și distrează-te la fel de mult! Nu pierde timpul dormind sau nefăcând nimic. Vara trece mai repede decât crezi! Bucură-te cu tot sufletul de ea, fiindcă teoretic îți vei petrece trei luni în America, dar practic vei simți ca și cum au fost trei zile.

7. Las-o mai ușor cu tâmpeniile. NU cred că e nevoie să faci de 10 ori pe zi refill la paharul ăla de Cola, doar pentru că e gratis. Nu mai mânca burgeri, pizza și cartofi prăjiți! Fast food-ul din America nici măcar nu-i bun la gust, așa că nu are rost să cumperi numai așa ceva, fiindcă te vei îngrășa! Măcar dacă te îngrași, fă-o mâncând chestii delicioase, nu tâmpenii pline de ulei și chimicale.

8. Atunci când vizitezi, nu sta numai cu telefonul în mână și nu sta cu grija că tu nu ai fotografiat Marele Canion, de exemplu. Admiră ceea ce e în jurul tău, bucură-te cât ești acolo, fiindcă poze cu peisaje tot găsești pe net, dar ocazia de a fi în locurile din poze nu ți se ivește oricând.


10 comentarii

Write comentarii
Unknown
AUTHOR
Monday, January 11, 2016 delete

De aia nu fac poze când merg undeva, pentru că pierd esențialul. :)
Să știi că ai punctat foarte bine lucrurile, păcat că ai învățat chestiile astea după câteva dezamăgiri.
Dar mă ai pe mine, nu?! Cea mai mare împlinire! :))))))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Monday, January 11, 2016 delete

Nu zic ca nu ar trebui sa facem poze deloc, insa nu e cazul sa ne apucam sa pozam aceeasi chestie din zece pozitii, doar-doar macar una din fotografii o fi buna pentru Instagram. :)

Reply
avatar
Alina
AUTHOR
Monday, January 11, 2016 delete

Nici prin gând nu îmi trecea de Instagram. Mare panaramă de aplicație! :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Monday, January 11, 2016 delete

Nu e panarama, e chiar misto, dar nu mi-as irosi timpul dedicat vacantelor pentru a face pozele perfecte de pus pe Insta. :))

Reply
avatar
aditza
AUTHOR
Tuesday, January 12, 2016 delete

E fain sa intalnesti oameni de diferite nationalitati si sa petreci timp cu acestea. Inveti mereu lucruri noi si interesante. Eu am o gramada de colegi din Africa aici in Anglia unde lucrez. De cand i-am intalnit, am constatat ca nu (mai) stiam nimic despre Africa. Nici macar geografie. Deci asta e un moment numai bun de a afla chestii faine despre fratii nostri negri.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Tuesday, January 12, 2016 delete

oricum sa muncesti in US e o oportunitate unica pentru tinerii din toata lumea....lumea s-a schimbat deci, nu ma e o problema sa calatoresti sau sa muncesti.Marea sansa e sa ajungi in US si daca da, sa faci in asa fel incat sa intelegi pe cat se poate ce inseamna o societate ASEZATA.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, January 13, 2016 delete

Cam asa ceva. :)
Avem multe de invatat de la straini si cu ocazia asta putem vedea si felul cum gandesc alti oameni, de alte nationalitati. :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Wednesday, January 13, 2016 delete

Bună! Voiam să te întreb dacă în America ți-ai cumpărat vreo cartelă prepaid și dacă da, ce rețea, cam cât ai plătit și ce opțiuni ai avut ?

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, January 13, 2016 delete

Buna! Da, imi luasem cartela de la AT&T, insa apoi am aflat ca Sprint-ul ar fi mai bun, insa Verizon e the best, dar din cate am inteles, cei din urma nu mai au numere.

Eu plateam 60-70$ pe luna la AT&T (fara contract) si aveam minute si mesaje (nelimitate) in toate retelele din America, nu mai stiu cate mesaje gratuite in Europa (doar mesaje, NU si minute) si net nelimitat, dar doar primii 4 GB de net aveau viteza mare, caci dupa ce acestia se consumau, scadea si viteza netului, de iti venea sa dai cu telefonul de pereti.

Reply
avatar