24 de lucruri învățate până la 24 de ani

Tuesday, January 05, 2016 10 Comments A+ a-


1. Uneori... shit happens*, iar tu nu poți face nimic în legătură cu asta. Așa că nu are rost să te stresezi din cauza lucrurilor pe care nu le poți controla.

2. Nu trebuie să îți fie frică de schimbare. De cele mai multe ori, schimbarea e bună. Și dacă la prima vedere nu e bună, străduiește-te în a o face să devină bună.

3. Step out of your comfort zone*. Chestia aia pe care îți dorești să o faci de mult timp, dar nu ai făcut-o din cauză că îți e teamă? Do it now*. NU mai amâna! Nu ai timp de irosit! Te oftici că nu te-ai apucat să iei lecții de dans acum trei ani, când abia îți venise ideea. Nu vrei ca peste alți ani să ai aceleași regrete, ba chiar mai multe, nu?

4. Don't believe everything you tell yourself late at night*. Uneori ai tendința de a fi răutacios cu propria persoană. Mintea îți poate fi atât cel mai bun prieten, cât și cel mai mare dușman. Tu alegi. Nu îți place ca altcineva să-ți spună lucruri urâte, așa că nu ți le mai spune nici tu!

5. Nu mai face din țânțar armăsar. Are vreun rost să te îngrijorezi sau să te enervezi din lucruri mărunte? Exact. Nu are. Doar dacă îți dorești riduri sau fire albe, însă nu cred că-i cazul.

6. Zâmbește, bucură-te din toată inima de tot ceea ce te înconjoară! Momentele care sunt la prima vedere nesemnificative au, de fapt, cea mai mare însemnătate.

7. Spune-le și arată-le celor dragi cât de mult îi iubești. Nu îi vei avea toată viața lângă tine, așa că demonstrează-le acum, cât încă sunt aici.

8. Împacă-te cu ideea că prieteniile se împart în două categorii: cele de durată și cele de sezon. Unii  prieteni nu-s făcuți să rămână în viața ta, ci sunt doar în tranzit. And that's okay*.

9. Ascultă-ți intuiția. Pe interior, tu știi întotdeauna ce îți dorești și ce trebuie să faci, chiar dacă mintea pare indecisă.

10. Gândește înainte de a vorbi. Nu-ți mai lăsa gura să ți-o ia pe dinainte, fiindcă s-ar putea să rănești pe cineva. Cuvintele reprezintă cea mai periculoasă armă, iar ce-i rostit, rămâne rostit.

11. Fii un om bun! E destulă răutate în jur și chiar nu e necesară contribuția ta în acest sens.

12. Fii recunoscător pentru tot ce ai. Așa poți atrage și mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător și de acum încolo. Gratitude is the key*.

13. Călătorește cât mai mult! Sunt atât de multe locuri frumoase în lumea asta, încât nu are rost să stai posomorât din cauză că tu le vezi doar atunci când dai scroll pe internet. Investește în tine și în experiențele tale! Ia atitudine, strânge bani, renunță la cheltuielile inutile, la chestiile de care nu ai nevoie și pleacă! Dacă vrei, se poate!

14. Do yourself a favor* și ai încredere în tine și în visurile tale. Orice îți propui, poți duce la îndeplinire. Poți!


15. Învață din greșeli. Rostul lor e să-ți dea o lecție, să te trezească la realitate și să evidențieze ce nu mai trebuie să faci. 

16. Ia propriile decizii și asumă-ți-le. Tu ești singurul în măsura de a decide ce vrei să faci cu viața ta. Ascultă sfaturile altora, dar să știi că nu este nevoie ca de fiecare dată să le și iei în considerare. Fiecare privește lucrurile altfel, prin prisma propriei gândiri și personalități. Nimeni altcineva nu știe ce e mai bine pentru persoana ta, în afară de tine. Nu-i lăsa pe alții să dicteze cursul lucrurilor din viața ta. Fiecare om are un scop pe lumea asta, iar altul nu poate înțelege ce călătorie ai de făcut, fiindcă nu e menirea lui să înțeleagă acest lucru, ci a ta. You know what you have to do*.

17. Orice lucru se întâmplă cu un scop. Chiar dacă pe moment nu înțelegi asta și te apucă frustrările, vei înțelege mai târziu. 

18. Nu mai ”alerga” după oameni. Cine vrea să fie în viața ta, va fi. Indiferent de circumstanțe. 

19. Nu mai face asta. You know what the fuck I'm talking about*. Nu mai lenevi. Nu mai pierde timpul aiurea. Îți aduce vreo satisfacție statul degeaba? Nu. Fă zilnic ceva constructiv. Îți garantez că mai apoi vei fi mândru de tine. 

20. Nu-i mai păstra în viața ta pe acei oameni care te fac nefericit și nu contribuie la dezvoltarea ta. Îndepărteaza-i pe ăia care nu te ajută în a deveni o persoană mai bună. Nu ai nevoie de ei. So why keep them?*

21. Acceptă mâna de ajutor care îți este întinsă. Chiar dacă tu crezi că poți, chiar dacă vrei să faci totul prin propriile puteri, no one gets anywhere without the good will of others*.

22. Înconjoară-te cu oameni mai deștepți decât tine, de la care ai ce învăța. Dar înconjoară-te și cu oameni care nu sunt la nivelul tău, ca să ai ce-i învăța.

23. Nu trebuie să faci tot ce-ți spun ceilalți că ar trebui să faci. Nu trebuie să gândești ca ceilalți, nici să te comporți ca ceilalți. Ai curajul de a fi tu, indiferent de ceea ce se presupune a fi normal, indiferent de ce spune societatea. You do you*, fiindcă societatea te va judeca oricum.


24. Nu-i mai face pe alții prioritatea ta, cu atât mai puțin pe aceia pentru care tu ești pe plan secund. TU ești prioritatea ta.

*Unele lucruri sună mai bine în engleză. 
Voi ce ați învățat până la vârsta pe care o aveți? :)

10 comentarii

Write comentarii
Alina
AUTHOR
Tuesday, January 05, 2016 delete

Faza cu prietenii mi-a plăcut cel mai mult și giful de la final, cu chestiile în engleză! :))))

Reply
avatar
Alina
AUTHOR
Tuesday, January 05, 2016 delete

Unele sunt clișee, altele sunt amuzante, iar unele sunt greu de crezut! :)
Cert e că te-ai străduit pt articolul ăsta! :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, January 05, 2016 delete

Gif-ul a fost necesar, fiindca deja vedeam cativa cititori intreband de ce articolul nu e 100% romanesc. :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, January 05, 2016 delete

Toate sunt usor de crezut pentru mine. Si chiar daca unele par a fi clisee, sunt din viata reala. Din viata mea, mai bine spus. :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Tuesday, January 05, 2016 delete

Mi-a plăcut articolul. Îndrăznesc chiar să întreb: sigur ai 24 de ani? Nu de alta, dar pare scris de o persoană mult mai matură. Felicitări și... o viață frumoasă, din care să înveți cât mai mult!

Reply
avatar
Natural
AUTHOR
Wednesday, January 06, 2016 delete

Mai mie imi placu 11 :) Spor cu toate!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, January 06, 2016 delete

Da, da. Am 24 si un pic. :) Multumesc frumos!

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Wednesday, January 06, 2016 delete

Dacă aș scrie și eu 28 până la 28... aș scrie numai tâmpenii, să mor eu! Clișee peste clișee! :)))

Reply
avatar