În vizită la doctor

Wednesday, March 12, 2014 6 Comments A+ a-

Asta este prima zi în care ne trezim în casa cea nouă. Am cumpărat-o cu Andrei înainte să facem nunta dar abia acum am reușit să terminăm cu renovarea ei. Bineînțeles că ador felul cum arată, mă reprezintă foarte bine, mai ales că este prima casă în care îmi pun amprenta. Până să îl cunosc pe soțul meu am locuit cu părinții, apoi am fost chiriașă. Așadar, acum pot să decorez totul după bunul meu plac! Îmi pot face de cap, mai pe scurt! Însă am nevoie de cineva cu bun gust cu care să mă sfătuiesc. Nu pot face totul de una singură, fiindcă nu este atât de ușor să decorezi o casă la modul de a fi totul perfect. Nu am de unde să știu unde se trage linia dintre ”asta e prea de tot” și ”casa nu are nimic special, e banală”.

Discutând cu prietenele mele despre noile planuri, mi-au recomandat un doctor de case, care îți poate însufleți fiecare cameră doar cu un singur detaliu, poate chiar mai multe. Se numește Doctor Deco și este specialist în decorațiuni interioare. Sinceră să fiu, am auzit doar lucruri bune despre el și pot spune că îmi pun toate speranțele în sfaturile și rețetele lui. Din moment ce toate lumea îl laudă, înseamnă că am motive bine întemeiate pentru ap-i acord toată atenția mea. Prin urmare, mă voi duce cu a mea nouă căsuță la domnul doctor. Deși o iubesc, simt că este prea fadă, nu se deosebește de alte case cu nimic. Iar eu vreau să fie superbă. Să aibă mici detalii care să o scoată din anonimat...

- Bună ziua, Doctor Deco! Am venit într-un suflet până la tine! Am mare nevoie de ajutor!
- Bună ziua, doamnă! Am înțeles că aveți o urgență?
- Da, doctore, așa este! M-am mutat recent într-o casă nouă împreună cu soțul meu. A fost în renovări timp de câteva luni dar acum, după ce am așezat mobila acolo unde mi s-a părut că este locul potrivit, nu pare să mă atragă cu nimic. Doctore, vreau să fie specială casa mea! Mă reprezintă în totalitate tot ce am ales, începând de la măsuțe, paturi, canapele, până la covorașe. Însă nu are personalitate, iar acest lucru se datorează lipsei elementelor de decor...
- Pentru a-ți putea da o prescripție, am nevoie de niște detalii legate de fiecare cameră.
- În toată casa pereții sunt albi. În sufragerie mobila este în două culori, bej și negru. Nu am pus tablouri, nici măcar pernuțe pe canapeaua bej nu avem.
- În cazul ăsta îți recomand o pernă cu flori aplicate. Ce părere ai despre aceasta?



- Ar arăta foarte bine pe canapeaua noastră! Se potrivește de minune!
- În sufragerie ai mai putea pune un tablou frumos, perfect pentru cuplurile proaspăt căsătorite! Îți place?


- Este simplu și de efect! Îl cumpăr! Dar pentru a pune ceva pe măsuța de sticlă? Ce îmi recomanzi? Nu vreau bibelouri, că nu mai suntem pe vremea bunicii... Vreau ceva tot simplu dar...care să dea bine lângă toate celelalte obiecte. Să ofere o căldură camerei...
- O lumânare sub formă de scoică sunt convins că s-ar potrivi.


- Ai dreptate. E superbă!
- Referitor la dormitor ce îmi poți spune?
- Aici mobila este în roșu și negru...
- Dulăpioare lângă pat aveți?
- Da, sunt negre.
- O veioză roșie ți-ar plăcea?


- Cât de finuță și elegantă este! I-ar sta foarte bine pe dulăpiorul de lângă partea mea de pat!
- Mă bucur că îți plac sfaturile mele!
- Bineînțeles! Ceea ce mă uimește este faptul că doar explicându-ți cum arată camerele, tu îți dai seama ce se potrivește pentru fiecare! Ești un profesionist!
- Mulțumesc pentru vorbele frumoase! Îmi place să îmi tratez pacienții astfel încât pe viitor să vină de drag la mine, nu din obligație.
- Pe mine m-ai cucerit iremediabil. Cu siguranță te voi vizita mai des de acum încolo! Înainte să plec vreau să îți mai spun ceva. Sunt însărcinată, aștept un băiețel. Camera lui este goală, nu am cumpărat absolut nimic, pentru că sunt superstițioasă. Dar m-am gândit mai bine și aș vrea, pentru început, să pun un mic detaliu în dormitorul lui, să nu fie o simplă cameră goală, ci să se înțeleagă de la sine că acolo va dormi fiul nostru! Ce îmi recomanzi?
- Cred că un tablou ar face camera bebelușului specială...


- Este foarte simpatic! Îl pun și pe acesta pe lista de cumpărături! Mulțumesc din suflet, domnule doctor, pentru rețeta ce i-ai dat-o căsuței noastre! Cu siguranță după această vizită va deveni altfel, iar noi ne vom simți mai confortabil în ea.
- Vă vom trimite produsele prin curier?
- Nu, doctore. Voi veni cu soțul meu să le luăm, căci avem mașină spațioasă. Tot de aici, de la magazinul fizic de pe strada Blanari nr. 12 București le vom ridica?
- Da, chiar de aici! Le puteți lua chiar acum!
- În momentul ăsta nu pot, pentru că Andrei, soțul meu, este la muncă... Iar eu nu am venit cu mașina.
- Este în regulă, obiectele decorative vă vor aștepta!
- Mă bucur să aud asta. Îți mulțumesc încă o dată, Doctor Deco pentru tot ajutorul oferit!
- Cu mare plăcere, o zi bună!
- Mulțumesc la fel, la revedere!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014.

6 comentarii

Write comentarii
Anonymous
AUTHOR
Wednesday, March 12, 2014 delete

Măi.. deci Doctor Deco ăsta chiar are gusturi! Și camera mea mi-a vindecat-o :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 12, 2014 delete

Asta demonstreaza ca e un doctor foarte bun! :)

Reply
avatar
Lavinia Dance
AUTHOR
Thursday, March 13, 2014 delete

Ce fain :D vreau si eu asa o casuta.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Friday, March 14, 2014 delete

Vei avea una si mai frumoasa! :)

Reply
avatar
L.M.T.
AUTHOR
Saturday, March 15, 2014 delete

Ah, îmi place pernuţa. Se vede că am aruncat o privire fugitivă pe site. Am descoperit la tine lucruri frumoase. :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, March 16, 2014 delete

Pernuta a fost prima descoperita pe site! Dragoste la prima vedere, as putea spune! :)

Reply
avatar