Review: Kit de epilare cu ceară de unică folosință

Sunday, April 10, 2016 6 Comments A+ a-

Nu este prima dată când vorbesc despre epilare, căci acum doi ani și ceva am adus în atenția tuturor acest subiect de discuție, însă sub formă unui pamflet - Fetele se epilează doar vara. A venit momentul să vorbesc despre epilare la modul serios, fiindcă am gustat destul gluma conform căreia noi am promova împăduririle.

Fetele sunt cele care ar face orice pentru a fi mai frumoase și mai finuțe - pentru ele, în primul rând, abia apoi pentru ceilalți: se coafează, se machiază, se epilează, se pensează, își fac sprâncenele cu vopsea sprâncene și așa mai departe. Dar astăzi vom vorbi doar despre epilare. Și nu despre orice fel de epilare, ci despre epilarea cu ceară de unică folosință.


Acum aproape trei săptămâni am primit spre testare Kit-ul de epilare Home de la EpilatPRO, iar până în prezent am avut grijă să mă bucur de el și să-mi dezvolt o nouă abilitate - aceea de a mă epila cu ceară caldă în confortul propriei case. Până acum nu mă mai epilasem singură cu ceară, fiindcă sunt destul de comodă și îmi imaginam că voi eșua în încercarea de a deveni fină că o bebelușă. Însă kit-ul Home mi-a demonstrat contrariul. 


Pe lângă acest kit, cei de la EpilatPRO s-au gândit să mă răsfețe și cu un săpun 100% natural din lapte de capră și drojdie de bere. Acesta este bio, făcut manual și este recomandat pentru regenerarea pielii, pentru un ten frumos și radiant. De când am început să-l folosesc, am observat câteva schimbări în bine asupra tenului meu. La început am fost destul de sceptică în privința acestuia, mai ales din pricina mirosului, fiindcă eram absolut convinsă că mirosul săpunului mi se va părea deranjant, însă mi s-a demonstrat că aveam o părere greșită. Mirosul este unul subtil, ce nici nu-ți place, dar nici nu-ți displace. Din punctul meu de vedere, cel puțin. 

Drojdia de bere este recomandată în cazurile tenurilor pătate, iritate, cu pori dilatați, erupții și acnee, deoarece reglează secreția de sebum, conducând la ameliorarea și tratarea coșurilor. Totodată, drojdia de bere încetinește procesul de îmbătrânire al pielii. 

Laptele de capră are proprietăți antibacteriene și antialergice, astfel încât ajută la tratarea acneei. De asemenea, hidratează extrem de bine, previne îmbătrânirea prematură a pielii, conferă strălucire tenului și ajută la îndepărtarea petelor de pe piele atunci când este folosit pe o perioadă mai lungă de timp. 

Dar să revenim la oile caprele noastre, adică la kit-ul de epilare cu ceară de unică folosință. Acesta este foarte simplu și rapid de utilizat, întrucât nu trebuie decât să introducem rezerva cu ceară în încălzitor, să așteptăm în jur de 25-30 de minute până se încălzește, apoi să ne apucăm de treabă. 


Înainte de a o folosi, este esențial să facem o probă pe o mică porțiune a pielii, pentru a ne asigura că nu este prea fierbinte ceara. Dacă în urma testului vom constata că aceasta este numai bună de folosit (NU o folosiți dacă vi se pare că este mult prea fierbinte, fiindcă există toate șansele să vă ardeți pielea), o aplicăm pe zona dorită în sensul creșterii firului de păr, dar cu ajutorul rezervei. Punem o bandă de hârtie deasupra, după care ceara se îndepărtează în sensul invers creșterii firelor de păr. Tragem rapid și fără milă, iar în cazul în care nu avem pielea prea sensibilă și au mai rămas niște fire rebele de păr, repetăm procesul în aceeași zonă și-l continuăm cu celelalte porțiuni pe care vrem să le epilăm. 


Toate rezervele de ceară pot fi folosite atât în cazul epilării picioarelor, mâinilor, axilelor, precum și pentru zona inghinală. Veți fi foarte mulțumite de rezultate, întrucât ceara se consumă foarte greu, părul este bine îndepărtat (chiar dacă uneori este nevoie de puțină insistență pe anumite porțiuni), durerea este mai suportabilă față de cea a epilării cu aparatul și veți aștepta chiar și până la trei săptămâni până la următoarea epilare. Totul se întâmplă în confortul propriei case! E ca și cum aduceți salonul de cosmetică la voi în baie! 


În același timp, o ședință de epilare cu ceară de unică folosință la voi acasă vă va costa mult mai puțin față o ședință la cosmeticiană. De exemplu, Kit-ul Home, cel pe care l-am folosit eu (pe lângă celelalte N tipuri de kit-uri) poate fi achiziționat de pe site-ul EpilatPRO cu 84 de lei, în timp ce rezervele pot fi găsite la prețul de 5 lei fiecare. Mie mi se pare o super afacere, fiindcă odată ce ai și încălzitorul, numai trebuie decât să înlocuiești rezervele ce se termină. 

Pe site puteți găsi tot felul de produse. De la decantoare ceară, până la ceară elastică, pastă de zahăr, parafină pentru tratamente sau produse pentru frizerie și coafor. 

În concluzie, cam tot ce își dorește o femeie poate fi găsit pe acest site. Eu m-am îndrăgostit de ideea că mă pot epila singură acasă, având costuri mult mai scăzute, dar aceleași beneficii de durată. 

Voi ce părere aveți despre epilatul cu ceară de unică folosință? Ați încercat vreodată să vă epilați cu ceară acasă?
grin emoticon

6 comentarii

Write comentarii
Alina
AUTHOR
Sunday, April 10, 2016 delete

Am încercat, dar n-am reușit! :))
Pentru mine e cumplit de greu și mi se pare că durează și mult. Îmi place ceara doar dacă mă face cineva... altfel e o muncă prea mare! :D

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Sunday, April 10, 2016 delete

E super :) Fac asta de vreo 4 ani si e rapid. Si curat :D

Reply
avatar
Denisa
AUTHOR
Sunday, April 10, 2016 delete

Când nu ajung la salon mă epilez și eu acasă, dar cu rezervă din aceasta de ceară mi se pare de-a dreptul crud și crunt să mă epilez inghinal. Durerea pare mai suportabilă când altcineva trage de pielea ta decât atunci când o faci tu. Cel puțin asta mi se întâmplă mie: mă închin la propriile picioare să nu mă doară când trag :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Friday, April 15, 2016 delete

De acum inainte cred ca ma voi "transfera" la o cosmeticiana. Pe picioare si in alte parti ma fac acasa, ma pot face acasa. Dar inghinal mi-e incomod tare.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Friday, April 15, 2016 delete

Sa stii ca mie mi se pare mai suportabila durerea provocata de ceara fata de cea provocata de aparat. :))

Reply
avatar