Foietaj împletit cu ciocolată

Friday, April 08, 2016 3 Comments A+ a-

Eu fac parte din categoria aceea de oameni care sunt 70% ciocolată, restul procentelor fiind reprezentate de apă. Orice desert trebuie să fie cu ciocolată (ciocolata albă este excepția de la regulă, însă), fiindcă altfel nu-mi va face cu ochiul absolut deloc.

În obsesia mea de #ChocoholicăDeclarată am descoperit cea mai simplă și mai rapidă rețetă de prăjitură cu ciocolată. Arată ca un ștrudel, dar gustul e provenit din Rai. Bineînțeles că asta diferă de la caz la caz, fiindcă poate cineva dorește să folosească o marcă diferită de ciocolată, nu pe cea folosită de mine. Păcat, mare păcat că în România nu avem Cadburry. Aia este the best, vă jur cu mâna pe inimă. Dar pentru că românul e descurcăreț, în lipsă de Cadburry am folosit ciocolată Milka.


Ingrediente:

- două ciocolate Milka cu lapte
- un aluat de foietaj
- un ou bătut (sau molestat, cum zice soră-mea)

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Între timp, împărțim aluatul în jumătate și punem ciocolatele în centrul fiecărei jumătăți din foietaj.


Facem franjuri Tăiem marginile exterioare în fâșii oblice (mai subțiri sau mai groase, depinde de preferințele fiecăruia) de dimensiuni egale.


Apoi tăiem aluatul ca în imaginea de mai sus (nu știu să explic această parte a procesului, așa că mă bazez pe vizibilitatea voastră).


Pentru că fâșiile erau prea late, am decis să le înjumătățesc, pentru că altfel s-ar fi adunat prea mult aluat deasupra ciocolatei. La capete am mai lăsat câțiva centimetri de aluat pentru a îmbrăca ciocolata așa cum trebuie, ca și cum ar fi un ger năpraznic în cuptor.



Învelim ciocolata prin împletirea tuturor fâșiilor, apoi sigilăm cocuța (Milka) și la margini. Totuși, cred că ar fi arătat mai bine dacă începeam cu sigilarea capetelor și abia apoi continuam cu împletirea fâșiilor.





După ce am îmbrăcat ciocolatele, le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Batem bine un ou (ca și cum ne-a făcut cel mai mare rău posibil), apoi ungem operele de artă.


Le dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pânâ ce foietajul devine auriu.


Se servesc calde, dar să știți că sunt bune și reci. Cei cărora le place ciocolata nu fac mofturi. Nu contează dacă-i caldă sau rece, important e să fie ciocolată!

Poftă bună!

3 comentarii

Write comentarii
Natural
AUTHOR
Friday, April 08, 2016 delete

Cum ar veni, mananci ciocolata pe paine :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Friday, April 08, 2016 delete

Numai ca nu-i Nutella. :)

Reply
avatar
Saturday, April 08, 2017 delete

Aoloooo, Biancaaaaaa, ce faci aici? N-am nici foietaj nici ciocolată. Și nici vreun magazin care să aibă foietaj pe la mine p-aci. Asta e, mă mulțumesc cu privitul ....

Reply
avatar