Le Premier - locul unde arta îți șoptește versuri gastronomice

Saturday, March 12, 2016 2 Comments A+ a-

"Dacă mai mulţi dintre noi am iubi mâncarea, veselia şi muzica mai mult ca aurul, lumea ar fi un loc mai bun."  - J.R.R. Tolkien


Așezat la înălțime, într-o clădire ce datează din anul 1898, restaurantul Le Premier se lasă mângâiat de briza Mării Negre. Aflându-se în centrul vechi al Constanței, pe strada Aristide Karatzali, cu o priveliște absolut superbă a plajei Modern, localul reușește să îmbine într-un mod armonios hrana pentru suflet cu meniul rafinat.



Indiferent de anotimp, restaurantul Le Premier își întâmpină oaspeții veniți la malul mării cu unele dintre cele mai deosebite mâncăruri pregătite de renumitul Chef Cezar Velasquez. Acesta împletește specialitățile bucătăriei italiene cu savoarea bucătăriei internaționale, reușind să îndeplinească până și cele mai sofisticate fantezii culinare.


Atunci când pășești în interiorul localului, realizezi că îți sunt alintate majoritatea simțurilor. Muzica selectă ascultată în surdină îți mângâie auzul, aromele preparatelor îți gâdilă percepția olfactivă, în timp ce privirea îți este sedusă de eleganța cu care este decorat Le Premier.


Conform managerului, Dragoș Ștefănescu, terasa restaurantului este transformată într-o grădină pe perioada verii. Indiferent de natura evenimentelor importante din viața ta, Le Premier te primește cu brațele deschise, fiind locul ideal pentru aniversări, petreceri sau întâlniri de afaceri. Locația dispune de 150 de locuri în interior și de 160 de locuri pe terasă.


Fiind unul dintre cele mai distinse restaurante din Constanța, Le Premier îți cucerește papilele gustative prin multitudinea de specialități remarcabile, precum mușchi de vită la grătar cu sos de vin Porto și pancetta crocantă, cotlet de miel în crustă de nucă de cocos și rozmarin, servit cu piure de cartofi mov cu broccoli și ghebe.



În meniu mai sunt regăsite diverse preparate delicioase, iar eu am avut plăcerea de a degusta câteva dintre ele. Tartarul de vită cu ghimbir, ulei de susan, muștar dulce, chives și caju se află printre preferatele mele, alături de bruschette cu hribi, trufe și mascarpone, mousse-ul de avocado cu somon sau salata de caracatiță cu rucola și roșii cherry.




"Se pot servi şi preparate pentru vegetarieni şi vegani, bucătarul nostru fiind întotdeauna în restaurant, iar clienţii care au, de exemplu, alergii sau ingrediente pe care nu le pot tolera, îi pot transmite acest lucru." - Dragoș Ștefănescu, Managerul restaurantului Le Premier.


Dacă vreți să savurați niște preparate deosebite în cadrul unuia dintre cele mai selecte restaurante de la malul Mării Negre, Le Premier este alegerea perfectă!


2 comentarii

Write comentarii
Alina
AUTHOR
Saturday, March 26, 2016 delete

Localul arată bestial, dar mâncarea pare crudă. Carnea aia încă se vaită! :)))
Eu aștept articolul cu prăjiturile alea de post! :)))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, March 27, 2016 delete

Da, carnea a fost facuta in stil rare. Asa se mananca, daca te uiti la Gordon Ramsay tot asa vei vedea carnea. A fost o experienta interesanta, dar mie chiar imi place carnea facuta well done, nu rare. :))

Reply
avatar