Be positive or be quiet!

Friday, March 11, 2016 4 Comments A+ a-

Am observat că sunt mulți oameni cărora le face plăcere să fie compătimiți. Se plâng din absolut orice, aproape că le vine greu să și respire. Văd numai partea negativă a lucrurilor și în loc să reprezinte curcubeul de pe cerul altora, parcă mai multă ploaie aduc.

Mie nu-mi face plăcere să vorbesc cu astfel de persoane, fiindcă par a fi indispuse tot timpul. Nu le convine nimic, se supără din orice, fac din țânțar armăsar. Li se strică întreaga zi doar pentru că Loganul ăla nu pleacă de pe loc, deși semaforul s-a făcut verde de 0,1 secunde.

Viața nu ne-a fost dată pentru a ne plânge, ci pentru a ne bucura de ea! Știu că și ție îți place să exagerezi orice mică problemă pe care o ai, dar problema aia nu se va rezolva de la sine doar pentru că te plângi tu de ea! Can you fuckin' not?!


Sunt atât de multe lucruri faine în jur! Ar trebui să ne bucurăm de TOT. Ar trebui să apreciem ploaia de dimineață, fiindcă ea va aduce curcubeul de la prânz! Ar trebui să fim recunoscători pentru oamenii buni din viețile noastre, pentru faptul că suntem sănătoși, fericiți și iubiți! Ar trebui să înțelegem că lucrurile bune le întrec pe alea mai puțin bune, iar această conștientizare și recunoștință vor atrage și mai multe lucruri frumoase în viețile noastre!

Pricepi? Schimbarea trebuie să pornească din tine și de la tine! Dacă nu-ți convine ceva la viața ta, schimbă acel lucru! Dacă nu-l poți schimba, măcar schimbă-ți atitudinea față de el! Haide să nu ne mai plângem că cerul e prea gri sau că e pe jumătate plin coșul de rufe! Astea sunt chestii nesemnificative, iar viața nu gravitează în jurul problemelor, indiferent de natura lor!

Nu te mai victimiza și fă ceva pentru a schimba situația în care te afli! Viața este prea frumoasă și are mult prea multe de oferit, chiar nu ți-ai găsit momentul potrivit pentru a vedea partea goală a paharului! Consideră-te norocos că trăiești și acționează! Nu-ți irosi existența! Focusează-te pe lucrurile pe care le iubești la prezentul tău, iar apoi vei rămâne uimit de multitudinea de schimbări pozitive care își vor face loc la orizontul vieții tale!

Tu în ce investești timp, energie, gânduri și sentimente? Spune-mi că vezi partea plină a paharului!

4 comentarii

Write comentarii
Saturday, March 12, 2016 delete

Felicitări, B! Văd partea plină a paharului spart chiar. Da! Se poate, în caz că te întrebi. Îl numim optimism și e minunat când te concentrezi spre el. Și cum cine se aseamănă se adună ghici ce sentimente, gânduri și energii atragi când ești optimist? Fac eu cinste tura asta: Admirația, Bucuria, Iubirea, Tandrețea, Compasiunea, Starea de inspirație, Intuiția, Empatia cu emoții pozitive, Fericirea, Candoarea, Sacralitatea!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Saturday, March 12, 2016 delete

Multumesc, Stefan! Atragem ceea ce suntem! :)

Reply
avatar
Alina
AUTHOR
Saturday, March 26, 2016 delete

Nici mie nu îmi plac plângăcioșii sau mofturoșii! :D

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, March 27, 2016 delete

Nimanui nu-i plac! :D

Reply
avatar