DIY - Felicitări handmade

Wednesday, February 26, 2014 10 Comments A+ a-

În ultima vreme foarte multă lume a ajuns pe blogul meu căutând felicitări handmade, așa că astăzi m-am gândit că ar fi bine sa le ofer oamenilor ceea ce vor. Să le sar în ajutor, cum s-ar spune. Am pus câteva idei în aplicare dar nu trebuie să vă așteptați la mare lucru fiindcă majoritatea felicitărilor arată ca și cum au fost făcute de un copil de grădiniță. Nu mă pricep prea bine la asta, așa că am făcut tot ce am putut. Mai mult talent nu am. Sau poate ar fi ieșit ceva wow, însă pe parcurs m-am plictisit din cauză că nu e chiar relaxant să decupezi și să colorezi atâtea chestii. Pentru mine nu e. Și pe lângă asta, m-am ales cu degetele roz din cauza cariocilor...

Începem cu primul lucru construit, ce nu este tocmai o felicitare, ci o chestiuță drăguță ce o poți dărui în orice zi din an dar, mai ales, odată cu venirea primăverii. Bineînțeles că nu arată extraordinar dar dacă voi v-ați da silința mai mult decât mine, sunt convinsă că ar ieși ceva mai frumos.
  • Desenați o inimă pe o foaie de hârtie, o decupați, apoi o colorați (sau cumpărați foi deja colorate, căci ar fi mai simplu). Puneți câteva bomboane în interiorul acesteia și acoperiți-o cu o pungă transparentă de plastic (eu am tăiat-o în două, ca să rămână doar un strat). Lipiți foarte bine punga de marginile inimii, apoi decupați excesul. Mai formați o inimă de aceeași mărime ca prima desenată, decupați-o, iar la urmă îi decupați și interiorul, pentru a rămâne cu ceva în stilul pozei cu numărul patru din colajul de mai sus. Lipiți-o și pe aceasta peste marginile inimioarei acoperite cu punga de plastic.
Aveți grijă cum o țineți fiindcă dacă nu sunteți atenți, este posibil să se dezlipească și să cadă toate bomboanele. Trebuie să aveți răbdare să se usuce întreaga ”operă de artă” iar apoi nu veți mai avea probleme.
  • În timp ce mă uitam la Claudia Pătrașcu și Dana Lalici pe Radio Lynx, decupam de zor lalele și frunze pentru felicitarea pe care am lipit o vază cu flori. Vaza este reprezentată de un material căruia nu îi pot da nume în momentul de față dar cred că vă dați seama despre ce vorbesc dacă vă spun că este al unor mărturii de nuntă. Săculețul în care se pun bomboane l-am lipit de felicitare, apoi am lipit lalelele și frunzele, iar deasupra am pus un bilețel pe care am scris scopul acestei felicitări, adică am făcut-o pentru 8 martie, Ziua mamei / Ziua femeii.
  • Pe o coală de hârtie împăturită în două am desenat liniile specifice jocului ”X și 0”. Pe o hârtie împăturită de mai multe ori (eu am folosit hârtie în genul celei care se pune în cutia cu pantofi dar voi puteți folosi șervețele) am desenat un model de floricică și am decupat. Am lipit câteva floricele unele de altele până am format cinci flori mai voluminoase și le-am colorat pe margini. Le-am lipit în pătrățelele de pe felicitare, iar în locurile libere aș fi vrut să pun niște fundițe dar ar fi fost too much, așa că am pus X-uri.
  • O coală de hârtie am împăturit-o în trei. Între timp, am desenat trei brioșe, le-am colorat și decupat, după care le-am lipit pe cele trei părți ale felicitării. Deasupra am scris ”Pentru cea mai dulce mamă”.
Toate sunt simple și... copilărești. Dar cred că simpatice. Voi puteți improviza mult mai mult și dacă scoateți latura creativă la suprafață, sigur iese ceva interesant. Dacă nu aveți alte idei, puteți intra pe Pinterest și acolo veți găsi o grămadă de chestii faine. Eu tot de acolo m-am inspirat, așa că vă pot spune sincer că aveți de câștigat. Am mai găsit câteva idei foarte frumoase dar erau mai complicate, așa că am preferat să nu mă bag în așa ceva.

Cam atât și cu felicitările de primăvară. Sper că le-am fost de ajutor celor care nu se rezumă la a cumpăra o banală felicitare din magazin.

10 comentarii

Write comentarii
Lavinia Dance
AUTHOR
Wednesday, February 26, 2014 delete

Vaii, si eu obisnuiesc sa fac chestii hand made, si quilling si altele insa tu ma intreci, deci cand ti-am citit descrierea de sus, cea de dinainte de poze si am vazut ca zici copilaresti si alte cele ma asteptam sa vad ceva mai putin reusit, dar am ramas waw! Adica chiar ai talent, cel mai mult imi plac felicitarile, cea cu buchetul de flori si cea cu x-uri si floricele, pe cea cu x-uri am sa incerc sa o fac. Sunt superbe! Sa mai faci, ca te pricepi!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, February 27, 2014 delete

Nu cred ca te intrec! Chiar ma vad nepriceputa! Dar multumesc frumos pentru complimente! :*

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Thursday, February 27, 2014 delete

mai Pinky tu ai talent. cu nişte materiale mai acătării ai face cu adevărat nişte minuni, sunt sigură. aşa că atunci când vei deveni mamă va distracţie maximă şi relaxare cât cuprinde :). până atunci te antrenezi frumos şi îi încânţi pe cei din jurul tău. bravo ţie!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, February 27, 2014 delete

Da, da. Ma antrenez pentru momentul cand voi avea copii. :D

Reply
avatar
Creve
AUTHOR
Saturday, March 01, 2014 delete

N-am încercat niciodată să fac chestii de genul :)) Cred că aș fi un dezastru total :)))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Saturday, March 01, 2014 delete

Asa ziceam si eu dar uite ca tot a iesit ceva :)) . Probabil daca ai incerca, ai ramane placut surprins! :D

Reply
avatar