Dragostea - un truc magic, o iluzie, un jaf perfect

Tuesday, February 18, 2014 14 Comments A+ a-

Crezi că știi ce e dragostea? Te înșeli. Ai învățat cum să joci varianta modernă a ruletei rusești. Fiindcă de fapt, asta e. Un joc ce te omoară pornind din interior. Un joc inventat de cineva plictisit, sătul de singurătate, ce vrea să devină centrul universului unui om, altul în afară de el însuși.

Dragostea e un truc mediocru ce funcționează ca un magnet pentru persoanele cu speranță și dorință de mai bine. Însă doar unul din cei doi jucători știe adevăratele reguli. Celălalt este doar un pion rătăcit pe tabla de șah. Un pion îndrăgostit de o idee, de o înșelăciune. Persoana dezavantajată este cea care are cea mai mare nevoie de afecțiune, de confirmarea că sufletul său merită iubire și înțelegere. Dar jocul nu e așa. Eu știu cel mai bine. Acesta a fost inventat acum sute de ani. L-am preluat și i-am adus modificările necesare pentru a ieși de fiecare dată învingătoare.

Nu urmăresc să demonstrez că dragostea adevarată există. Am încercat de câteva ori să joc după regulile impuse de alții, însă de fiecare dată am pierdut. Așa că am transformat întreaga planșă pentru ca tu, dragă victimă, să te simți confortabil în preajma mea și să ajungi să mă consideri o confidentă, o posibilă iubită. Dar crede-mă, numai iubită nu-ți voi fi. Voi părea inocentă și dulce. O fată în căutarea sufletului pereche, a prințului salvator. Asta vreau să crezi despre mine. Asta îți impun. O imagine perfectă dar inexistentă. Un truc de magie ce te păcălește de la primul salut.

Apropie-te. Te las să mă citești, sunt ca o carte deschisă. Să îmi înveți tabieturile și să creștem împreună fluturi în stomac. Cu cât crezi că mă cunoști mai bine, cu atât îmi va fi mai ușor să te păcălesc. Îți voi lua cel mai prețios dar - sentimentele. Le voi folosi împotriva ta fără să îți dai seama de ce se întâmplă.

E o iluzie. Crezi că știi ce fac, că vei fi atent la toate mișcările mele și nu vei fi fraierit. Dar te înșeli din nou. În loc să vezi imaginea de ansamblu, te concentrezi prea mult pe detaliile false. Iar acestea au rolul de a-ți distrage atenția de la adevărata escrocherie. Vrei să îți dai seama care sunt secretele trucului iar la final rămâi aceeași păpușă manipulată după bunul meu plac. Crezi că mă cunoști? Mai gândește-te o dată.

Te voi hipnotiza, te voi obliga să faci ce vreau eu iar tu vei crede că totul este din inițiativa ta. Te voi jefui fără să realizezi că profit de pe urma ta. Și o pot face în două moduri. Vei trăi cu teama de a fi păcălit dar vei prinde încredere în mine și mă vei lăsa să fac asta. Îți va face plăcere să intri în jocul meu, numai că tu nu știi că de fapt, ești pe dinafară. Iluzia ideii că le cunoști pe toate, că ai habar de cine sunt eu cu adevărat... Totul face parte din jocul meu.


Care e al doilea mod, te întrebi? Sau poate că nu o faci, fiindcă te-am amețit îndeajuns de mult pentru a uita ce ți-am zis mai devreme. Toate cuvintele, toate virgulele fac parte din planul acestui jaf. Jaful vieții tale. Și chiar dacă ai senzația că înțelegi sau că te-ai prins de farsa asta, înseamnă că te amăgești singur. Tu gândești doar ceea ce te las eu să gândești. Nu ai controlul situației. Îți țin sufletul captiv într-o oglindă și voi fi așa cum vrei tu să fiu. Dar aparențele înșală.

Te vei trezi la realitate la auzul unui cuvânt secret. Dar atunci...va fi prea târziu să mai poți face ceva. Eu voi fi plecat de mult din viața ta. Cu sentimentele într-o servietă, pășind elegant spre următoarea victimă. M-am jucat cu tine destul. E rândul să fac același truc de magie dar cu altă persoană. Cu cineva care are de oferit iubire nemărginită. Îl voi seca de puteri și de simțăminte, îl voi dezarma iar el o să simtă la final că l-a lovit trenul, nu dragostea sinceră.

Te voi lăsa gol. Vei auzi doar ecoul gândurilor tale. Vei fi blocat în propria minte. Vei plânge, vei striga după ajutor dar nu te va auzi nimeni. Și chiar dacă cineva va realiza existența urletelor tale, nu te va ajuta. Toți cei din jur își vor vedea de treaba lor, de viețile lor, lăsându-te prăbușit la pământ, cu inima luată și sufletul putrezit. Nimeni nu va fi dispus să îți întindă o mână de ajutor. Te vor lăsa să mori de durere. Și pe bună dreptate, până la urmă. Tu ai ales sinuciderea. Cine se încrede în ochi străini, își merită soarta. Nimeni nu te-a obligat să te îndrăgostești, a fost alegerea ta. Iar acum...nimeni nu e obligat să te ajute.

Dacă vrei să reintri în joc, ridică-te singur. Dar revenirea o sa te coste scump. Fiindcă vei deveni pionul din altă poveste inventată de cineva. Și așa se va întâmpla până când vei găsi o persoană ca tine. Speriată de viitor, bântuită de fantomele jocurilor lăsate în trecut dar care alege să își mai dea o șansă la iubire, la viață.

E posibil ca tu să te transformi în ceea ce ai urât zi de zi, adică în omul fără scrupule care face trucuri ieftine și trăiește doar pentru a-i înșela pe alții. Totuși, e posibil să rămâi TU. Cel care are așteptări mai mari de la el însuși, cel care preferă o conștiință curată, nu o răzbunare îndreptată către persoane nevinovate, bazată pe suferințe trecute și cicatrici adânci.

Pe final, vreau să îți dezvălui ceva. Vreau să îți satisfac o curiozitate, deoarece probabil te întrebi de ce ți-am făcut asta, de ce calc inimi în picioare și râd cu satisfacție. De ce sunt o hoață deghizată într-un magician priceput. Răspunsul s-ar putea să fie unul neașteptat. Crezi că am nevoie de iubirea ta? Sau de sentimentele altora? Nu. Fac toate aceste lucruri pentru că mă simt bine atunci când știu că trucurile mele prind la public. Mă simt bine când jefuiesc oameni ca tine, oameni care își caută fericirea. Mă simt atât de bine când vă fac să suferiți! Asta meritați toți! Să suferiți și să plângeți din cauza unei iubiri neîmplinite, neîmpărtășite! Am trecut și eu prin chinurile prin care treceți voi dar acum s-a întors roata. Îți amintești ce ți-am spus mai devreme? Că e posibil să rămâi același după o experiență traumatizantă ca asta SAU să te transformi într-o persoană rea, în al cărei suflet nu se mai pot naște sentimente frumoase? Uite că eu...m-am schimbat. Suferințele din trecut mi-au modificat comportamentul și gândirea. M-am transformat din victimă în impostoare. Și îmi e mai bine așa.

P.S. Pentru acest articol a fost nevoie să apelez la my dark side. De asemenea, este inspirat dintr-un film absolut superb - Now you see me. 

Niciodată nu vei afla adevărul, decât dacă vei ajunge să crezi în magie!


14 comentarii

Write comentarii
Anonymous
AUTHOR
Tuesday, February 18, 2014 delete

bogdan in blugi iti scrie...poate ca la tine a fost dark side dar eu am cunoscut pe viu ,,vrajitoare,, de genul...am incercat sa joc si eu rolul crud al ,,vrajitorului,, dar ieseam din scena inainte de a se termina trucul...in fine...nu mai continui...articolul tau, desi e doar un text mi-a adus si mai mult venin si amaraciune...imi dau seama ca inima e la fel de retardata ca realitatea contruita intrinsec de mintea noastra...asa cum creierul nostru e pacalit si crede ca vede la cinema imagini 3 d cand totul sunt doar iluzii stereoscopice sau nu...asa si inima o ia rau de tot...pe curand zambet roz si crud...

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, February 18, 2014 delete

Inima e retardata de fiecare data cand iubeste. Si te pune sa faci lucruri inimaginabile, la care nu te-ai fi asteptat vreodata sa ajungi. Nu mai incerca sa joci rolul vrajitorului. Nu iti recomand, nu e sanatos pentru tine... :D

Reply
avatar
Eddie
AUTHOR
Tuesday, February 18, 2014 delete

Filmul e genial. Să-nțeleg că ai o credință în magie după vizionarea filmului? :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, February 18, 2014 delete

Nu, in magia de genul ala nu cred. Cred intr-o magie mai presus de noi... Nu stiu sa iti explic. :))

Reply
avatar
Creve
AUTHOR
Tuesday, February 18, 2014 delete

Eu oricum mereu am știut când merită să merg mai departe și când nu merită. Am refuzat chiar să intru în relații care el vedeam fără viitor. Vreo 4-5 la număr :D Totuși nu cred că la mine ar prinde chestiile astea D:

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, February 18, 2014 delete

Si eu am stiut de fiecare data ce relatie este fara viitor si ce nu merita efort. Insa mereu alegeam sa merg mai departe. Eram cam fraiera, drept sa iti spun. :))

Reply
avatar
Creve
AUTHOR
Tuesday, February 18, 2014 delete

Sună a trecut :)) Deci în prezent nu mai faci greșeala asta :P

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, February 18, 2014 delete

In momentul asta te-as aproba. Dar sunt convinsa ca as fi aproape la fel de fraiera atunci cand ma voi reindragosti. :))

Reply
avatar
Creve
AUTHOR
Tuesday, February 18, 2014 delete

Dar poate data viitoare dai de cineva care să merită și să nu te mai fraierești :D

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Thursday, February 20, 2014 delete

"Tu ai ales sinuciderea. Cine se încrede în ochi străini, își merită soarta. Nimeni nu te-a obligat să te îndrăgostești, a fost alegerea ta. Iar acum...nimeni nu e obligat să te ajute".
Eu sunt in aceasta etapa..astept transformarea.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, February 20, 2014 delete

Sper sa te transformi frumos! :)

Reply
avatar
Admin
AUTHOR
Thursday, February 27, 2014 delete

Fain trucul din poză! Snap Switch!

M-am regăsit în articol...:3

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, February 27, 2014 delete

Nu stiu daca e de bine sau de rau faptul ca te-ai regasit in articol. :))

Reply
avatar