Scrisoare către fata care iubea untul

Sunday, October 02, 2016 12 Comments A+ a-

Am primit această frumoasă provocare de la Kerrygold!


Dragă fată cu ochii de culoarea ierbii,

Parcă a trecut o veșnicie de când nu ni s-au mai intersectat căile vieții. Acum ai crescut, te-ai maturizat și din fetița gingașă care zburda pe câmpia de lângă prispa bunicii ai devenit femeia de succes la care aspirai dintotdeauna.

Acum ai propria ta familie și propria păpușică blondă cu părul mai strălucitor decât razele soarelui, pe care o privești cu cea mai mare și pură dragoste. Exact așa te privea și bunicuța ta atunci când îți petreceai vacanțele la țară. Îți amintești câtă grijă avea de tine? Se străduia să îți ofere din cele mai gustoase și proaspete bucate pe care le întocmea cu mâinile-i sărutate de scurgerea timpului. Astfel ne-am descoperit unul pe celălalt. Urmăreai cu atenție fiecare pas ce trebuia respectat când luam naștere eu, untul de casă al copilăriei tale.

Când ai mai crescut un pic a început să îți facă plăcere să iei parte la crearea celui mai delicios ingredient păstrat la răcoarea tuturor zilelor și nopților. Totul începea de dimineață, când duceai vacile pe câmp împreună cu bunicul, pentru a te asigura că vor paște cea mai verde și proaspătă iarbă din împrejurimi. Bunicului îi era atât de drag de tine și se topea mai repede decât untul la căldura verii de fiecare dată când vedea cu câtă iubire de copil bun aveai grijă de toate văcuțele familiei. Iar bunicii i se umplea inima de bucurie ori de câte ori o ajutai să facă smântână grasă din laptele proaspăt muls de la vacile întoarse de pe câmp.

Mai știi cum fredonai cântecele Mariei Tănase, sperând că smântâna se va răci mai repede și vei putea începe să o bați în piuă până se separa untul de zer? Încă zâmbesc, fiindcă la început îți părea rău pentru smântână și credeai cu tărie că pe ea o doare fiecare gest ”brutal”, dar într-un târziu ai înțeles că este esențială o bătaie zdravănă pentru a rezulta un unt reușit.

După ce te obosea efortul, bunica știa că este rândul ei să continue procesul, căci vă despărțeau doar câteva minute de gustosul unt de casă întins pe feliile de pâine coaptă la plită. Așteptai să iasă la suprafață untul și în același timp pregăteai apa rece adusă din râul de dinaintea casei pentru a strecura zerul rămas.


Devenisei experta familiei la producerea untului și erai singura care știa cu exactitate câtă sare este necesară pentru a-i da acel gust inegalabil pe care îl adorai din tot sufletul.

Odată cu titlul de expertă se pare că meritai și diploma pentru cel mai mare fan al untului întins pe pâinea caldă, dar și al prăjiturilor care îl aveau în centrul atenției pe cel mai bun prieten al alimentației tale.

Draga mea, avem atâtea amintiri împreună! Cel mai frumos moment pe care l-am trăit alături de tine a fost atunci când i-ai spus cu patos bunicii tale faptul că fără unt tu nu îți poti imagina un mic dejun sănătos și complet și că cel mai bun desert pe care l-ai mâncat vreodată este pâinea prăjită cu unt și cu dulceață de zmeură pe deasupra.


Fetiță scumpă, mereu am simțit că ne completăm reciproc existența și nu-mi vine a crede că acum, după atâta vreme în care ți-am bucurat copilăria, tu refuzi cu orice preț să mai mănânci unt delicios. 

Draga mea, te rog să nu mai dai crezare tuturor studiilor care se fac zilnic, căci eu nu mă împotrivesc sănătății tale și am foarte multe proprietăți care sunt atât de benefice corpului omenesc. Știu că din cauza aditivilor alimentari adăugați în majoritatea produselor oferite spre consum tu ai ajuns să nu mai ai încredere în ceea ce cumperi și trăiești cu teama că în ziua de astăzi toată mâncarea regăsită pe rafturile magazinelor are mai multe E-uri decât ar fi normal, însă îți pot garanta cu propria viață că untul Kerrygold este la fel de sănătos precum untul de casă și de aceea îmi permit să-l numesc membru al familiei originale de unt din care fac și eu parte.

Crede-mă când îți spun că untul Kerrygold este în armonie cu natura, exact așa cum îți dorești și tu să fii. Îl poți include în planul alimentației sănătoase pe care ți l-ai propus, fiindcă este cel mai bun unt de pe piață, EU îți garantez!


Știu că pentru tine untul înseamnă foarte mult încă de când erai un ghindoc de copil, căci ajunsesei să nu mai mănânci fel de mâncare ce nu-l conținea, iar acest lucru a contribuit enorm la dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a fizicului tău!

Și să nu-ți dea de gândit culoarea atât de galbenî a untului Kerrygold, fiindcă ea inspiră sănătate pură și prospețime tipic irlandeză. Aș putea-o compara cu minunatul galben al unui răsărit de soare, căci acesta susține viața, iar untul Kerrygold sporește semnificativ calitatea ei. 


Culoarea galbenului intens se datorează beta-carotenului găsit ca pigment în iarba cea mai verde a pășunilor din Irlanda. Acolo sunt cele mai fericite văcuțe din lume, fiindcă doar ele pasc mai mult de 300 de zile, echivalentul a aproximativ 11 luni pe an.


Untul Kerrygold înseamnă un stil de viață sănătos și echilibrat, fiindcă acesta conține acizi grași Omega 3 din abundență, precum și antioxidanți, vitamine și beta-caroten, ceea ce îl face incomparabil cu celelalte tipuri de unt existente în comerț.

Știai că acizii grași protejează inima? Untul Kerrygold are rolul de a-ți întreține și îmbunătăți sănătatea datorită faptului că acesta este făcut din laptele proaspăt al celor mai fericite văcuțe din lume ce poartă faina denumire de grass fed

Scumpă fată cu ochii precum smaraldul, te rog să-ți amintești poveștile pe care i le spuneai mamei tale după fiecare vacanță petrecută la bunici și cât de mândră erai atunci când afla cu cât drag pregăteai tăvițe întregi de unt cremos și delicios!


Untul Kerrygold îți dăruiește la pachet o parte a copilăriei de mult apuse și aproape că vei putea simți mirosul serilor îm care mâncai unt pe pâinea rumenită la plita sobei.

Amintește-ți cât de dragi îți erau momentele în care pregăteai cu dulcea bunicuță untul atât de catifelat și convinge-te cum untul Kerrygold îți mângâie amintirile și îți aduce în prezent emoțiile trăite în perioada de aur a copilăriei tale, împrospățindu-ți simțurile și papilele gustative.

12 comentarii

Write comentarii
FloareaC.
AUTHOR
Sunday, October 02, 2016 delete

Ce poveste gustoasa! Mi-ai facut pofta! Felicitari.

Reply
avatar
Radu
AUTHOR
Sunday, October 02, 2016 delete

Numai fetelor trimite scrisori untul ăsta irlandez?

Că tare aş vrea să-mi scrie şi mie! :)

Reply
avatar
Rodica
AUTHOR
Sunday, October 02, 2016 delete

Stiu ce voi manca maine dimieata! :))
(Paine prajita cu unt, dulceata si o ceasca mare de ceai ;) )

Reply
avatar
Sunday, October 02, 2016 delete

Băăi, cât de super ai scris. La început mi-au dat lacrimile. Felicitări! Ai reușit să produci emoție! <3

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Monday, October 03, 2016 delete

Multumesc! Pana si mie insami mi-am facut pofta. :)) Astazi sper sa gasesc untul Kerrygold, vreau sa il cumpar neaparat. :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Monday, October 03, 2016 delete

Nu cred, Radu. Untul Kerrygold e prietenos cu toata lumea, cu siguranta i-ar face placere sa iti scrie si tie. :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Monday, October 03, 2016 delete

:)) Ma bucur ca te-am inspirat, Rodica! Dar untul sa fie Kerrygold, caci e cel mai bun! :D

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Monday, October 03, 2016 delete

Multumesc frumos, Alexandra! :* Ma bucur ca am reusit sa iti ating inima cu aceasta poveste. :*

Reply
avatar
Stefanita
AUTHOR
Tuesday, October 04, 2016 delete

Untul si fata cu parul de aur😆 O poveste de dragoste cu pofta de viata😀

Reply
avatar
Alina
AUTHOR
Tuesday, October 04, 2016 delete

Din seria de 3 articole, acesta este preferatul meu. M-ai făcut să visez și să poftesc la untul tău.
Baftă, Bianca! :*

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Tuesday, October 04, 2016 delete

O prietenie adevarata de durata! :D

Reply
avatar