Interviu cu Michael Jackson

Saturday, March 29, 2014 10 Comments A+ a-

Faimos, cântăreț desăvârșit, dansator remarcabil. Astăzi era ziua în care mă întâlneam cu o adevărată personalitate, cu Regele muzicii pop. Da, urma să îl cunosc pe Michael Jackson și nu îmi venea să cred. Prin minte îmi treceau fel și fel de gânduri, eram extrem de emoționată și trăiam cu impresia că aș putea leșina în orice clipă. Totodată, încercam să mă adun fiindcă nu voiam să ratez unica ocazie de a sta de vorbă cu renumitul cântăreț. Nu aflase multă lume că este cazat la hotel NH Bucharest. Eu eram una dintre puținele persoane care știau. Fiind bloggeriță de profesie, participam destul de des la evenimentele organizate în capitală. Din cauză că locuiesc în Constanța, am fost nevoită să încerc numeroase hoteluri din București, însă www.nh-hotels.com s-a evidențiat printre toate celelalte. Fiecare drum făcut de mine ducea spre acesta, iar într-una din zilele în care venisem pentru o conferință blogosferică legată de importanța abordării unui stil de viață sănătos, l-am întâlnit pe Michael cu o seară înainte, în holul hotelului, așteptând liftul. M-am așezat lângă el, fără să realizez din prima lângă cine stăteam, de fapt. Eram obosită, îmi era foame și abia așteptam să fac un duș fierbinte înainte de a lua cina. Cărasem toată ziua o valiză grea după mine. Nu avusesem timp să îmi las bagajul la hotel, întrucât eram în întârziere și aș fi ratat conferința, așa că l-am plimbat prin tot Bucureștiul.

Sursă foto: www.nh-hotels.com

Văzându-mi-se pe față nemulțumirea și oboseala, Michael m-a salutat politicos și s-a oferit să mă ajute cu valiza greoaie. Aveam nasul băgat în telefon, iar faptul că am auzit pe cineva vorbind în engleză, m-a făcut să ridic privirea. Vocea mi se părea cunoscută însă nu am crezut vreo clipă că regele muzicii pop era lângă mine și voia să-mi care geamantanul plin cu haine.

Nu știu voi cum v-ați fi simțit dar mie mi-a stat inima în loc pentru câteva secunde. Michael Jackson era la doi pași de mine și eu nu observasem până în momentul în care m-a băgat în seamă. Deși eram fan înfocat, cred că l-am surprins pe cântăreț, fiind prima persoană din lume care nu l-a recunoscut. O fi crezut că sunt venită din junglă, poate doar atunci aș fi avut o scuză bună să nu fi știut cine este.

Trecând peste bâlbâiala de moment, am reușit să leg două cuvinte, acceptându-i ajutorul. M-aș fi așteptat ca o asemenea valoare a muzicii să fie înconjurată de bodyguarzi, dându-și aere de vedetă, nedorindu-și să intre în vorbă cu oricine. Însă, vorba aia... Eu nu eram oricine, ci o bloggeriță renumită din Constanța! Și chiar aș fi putut să îi spun că-s mai cunoscută decât Nadia sau Hagi, însă creierul mi se golise instantaneu, încât aproape că uitasem cum mă cheamă...

Rămânând în lift cu Michael, am reușit totuși, să îl întreb de sănătate. Am aflat că mai urma să stea în România pentru o zi. Iar faptul că același lucru era valabil și pentru mine, numai că eu mă îndreptam spre Constanța, mi-a dat de gândit. Probabil era prima și ultima oară când aș fi putut să îi iau un interviu, așa că mi-am făcut curaj și i-am propus să îmi răspundă la câteva întrebări pentru a le posta pe blogul meu, Tulips and Sparkles, înainte să își ia zborul din țara noastră dragă. A fost de acord, cu condiția de a nu ieși din hotel. Nu voia să fie asaltat de vulturii presei românești. I-am propus să luăm micul dejun împreună, fiindcă la hotelul NH Bucharest mâncarea este genială și sănătoasă. Știam că și pentru el contează aceste lucruri, așa că ideea mea i-a surâs. Chiar îmi mărturisise că în cele trei zile petrecute aici, s-a răsfățat în fiecare dimineață cu un breakfast AntiOx, căci este preferatul lui.


Lăsând deoparte seara aceea, trebuie să recunosc că acum, realizând ce se întâmplă, începeam să mă transform într-un fan disperat. Speram că nu voi țipa de fericire atunci când îl voi revedea, fiindcă ar fi fugit mâncând pământul, dând uitării interviul nostru. Nici nu puteam pleca acasă fără un autograf și o îmbrățișare, așa că trebuia să par calmă. 

În timp ce coboram scările, l-am putut vedea pe Michael așteptându-mă la o masă mai retrasă. Credeam că voi ajunge prima, însă ca un adevărat gentleman, ajunsese înaintea mea. Vă dați seama? Michael Jackson mă aștepta PE MINE! Nu că aș vrea să mă laud, însă...nu trece oricine prin această experiență! Apropiindu-mă, acesta s-a ridicat și mi-a aruncat un zâmbet ștrengar, făcând un moonwalk spre mine, reușind să mă impresioneze din start, fără să rostească vreun cuvânt.

(Sursă GIF: Tumblr)

(Chiar dacă întregul interviu s-a desfășurat în limba engleză, l-am tradus pentru a înțelege fiecare român ce am discutat cu regele muzicii pop.)

MJ (Michael Jackson): Bună dimineața, Bianca!

T&S (Tulips and Sparkles aka Bianca): Bună dimineața! Ce surpriză plăcută! Credeam că eu te voi aștepta, nu invers! By the way, mulțumesc pentru primire! Sunt onorată că ai făcut mișcarea moonwalk special pentru mine!

MJ: Cu mare drag! (îmi spuse zâmbind)

T&S: Ce faci? Ești pregătit pentru zborul lung către Statele Unite?

MJ: Da. Oricum, sunt obișnuit cu zborurile interminabile. Cred că jumătate din viață mi-am petrecut-o în avion!

T&S: Asta vine la pachet cu a ta carieră! Nu cred că știai ce te așteaptă atunci când ai devenit cântăreț.

MJ: Nici gând! Îți dai seama, aveam 5 ani când am îmbrățișat pentru prima dată această artă. Fiind principalul vocalist al formației The Jackson 5, eram vrăjit de atenția enormă ce mi se acorda. Nu-mi imaginam că voi deveni atât de cunoscut. Nu îmi trecea prin cap că voi avea șansa de a zbura pe aproape toate continentele pentru a încânta auzul atâtor oameni.

T&S: Să înțeleg că ai avut parte de un succes neașteptat de mare?

MJ: Da! Cu siguranță!

T&S: În România ai concertat de două ori. O dată în 1992 și o dată în 1996. De atunci ai mai vizitat țara noastră ”pe ascuns”? Te întreb asta fiindcă nu mă așteptam să dau nas în nas cu tine aici. Măcar de ai fi venit cu scopul de a cânta, atunci nu mi s-ar mai fi părut ceva atât de wow această întâlnire...

MJ: Am venit în România de mai multe ori, recunosc. Însă am prins experiență în a mă deghiza, astfel încât nu și-a dat seama cineva că sunt în vizită. În afară de angajații hotelului NH, nu cred că mai are cineva habar de faptul că sunt aici, vorbind cu tine.

T&S: Vorbești serios? Și cum i-ai convins pe acești oameni să nu te dea de gol?

MJ: Nu a fost nevoie să îi mituiesc, stai liniștită! Ei sunt niște profesioniști. Țin cu adevărat la confortul fiecărui oaspete. Și-au dorit să mă simt ca acasă în cadrul hotelului, păstrând secretul vizitelor mele în România. Știu că am nevoie de relaxare și de liniște, așa că mi-au oferit toate condițiile unei șederi ireproșabile!

T&S: Din punctul acesta de vedere, știu despre ce vorbești. Apropo, nu mâncăm?

MJ: Cum să nu?

T&S: Îmi cer scuze dar chiar îmi este foame! Aseară eram prea emoționată după întâlnirea din fața liftului pentru a putea lua cina!

MJ: Nu-ți face griji! Ce vrei?

Sursă foto: www.nh-hotels.com

T&S: Breakfast AntiOx, preferatul nostru, desigur! Doar nu te așteptai la altceva!

MJ: Poate te răzgândiseși. Eu știu?

T&S: Nu! Nimic nu se compară cu bunătățile de la NH Hotel. 

MJ: Îți dau dreptate. Ai idee cine este bucătarul?

T&S: Enrique Martinez! Am mare încredere în felurile speciale ce îi ies! De fapt, poate să-mi taie o simplă felie de cașcaval, tot va fi mai gustoasă decât mâncărurile altor hoteluri!

MJ: Așa e. Eu l-am cunoscut personal și am rămas profund impresionat!

T&S: De ce?

MJ: Cât am vorbit despre mâncare, am văzut în ochii lui iubirea ce i-o poartă acestei meserii. Păstrează în suflet pasiunea pentru gătit. Mi-a spus că de mic copil a adorat să o ajute pe mama lui în bucătărie. Simțea o chemare spre meseria de Chef. Așa eram și eu în copilărie, numai că pasiunea mea a fost și a rămas cântatul...

T&S: În momentul de față, pasiunea mea este reprezentată de micul dejun AntiOx. Haide să ne luăm câte puțin din fiecare fel pe farfurie. Astăzi e o zi specială și vreau să mă răsfăț.

Sursă foto: www.nh-hotels.com

MJ: Ce ai acolo?

T&S: Două croissante, iaurt, papaya, mango, kiwi, banane și un fresh din pepene, struguri, castravete și mentă! Toate organice, îți vine să crezi?

MJ: Wow, ce de de bunătăți! Eu mi-am luat o cafea cu lapte de soia, o ciabatta, puțină brânză fină cu nuci întregi deasupra și un iaurt cu muesli.

T&S: Cam puțin! Eu mănânc mai mult decât tine?

MJ: Chiar dacă mâncarea asta e foarte, foarte sănătoasă și plină de antioxidanți, nu pot mânca foarte mult. Dimineața îmi cam lipsește pofta de mâncare...

Sursă foto: www.nh-hotels.com

T&S: Atunci de unde ai atâta energie pe scenă? 

MJ: Nu mă înțelege greșit. Micul dejun îl iau întotdeauna, însă nu mănânc exagerat de mult. Știu că este cea mai importantă masă din zi, așa că îmi aleg doar super-alimente care să îmi dea un boost de energie și  de sănătate. Din punctul ăsta de vedere, suntem pe aceeași lungime de undă. Fiind pline de vitamine, antioxidanți, minerale și acizi grași, fructele, legumele, precum și peștele sunt cele pe care le aleg în fiecare dimineață. 

T&S: M-ai convins. Ai o dietă echilibrată. Am putea face schimb de sfaturi legate de sănătate!

MJ: Am putea, într-adevăr!

T&S: Cu somnul cum te împaci?

MJ: Nu dorm foarte bine. Iau mereu pastile pentru a mă putea odihni. Concertele mă obosesc, mai ales că nu mai am 20 de ani. Nici de liniște nu prea mai am parte. Copiii mei sunt foarte zglobii și nu prea am cum să recuperez somnul pierdut în atâția ani de muncă. Însă m-am obișnuit așa. Cu toate că nu am parte de foarte mult somn, cam acesta este stilul de viață format. Pastilele și cafeaua mă ajută să rezist și să fiu la fel de activ pe scenă, cu toate că la finalul fiecărui spectacol oboseala mă doboară.

T&S: Nici măcar acum, în zilele astea relaxante petrecute la NH Hotel nu ai dormit ca un bebeluș?

MJ: La NH Hotel mereu dorm bine. Mă simt ca în vacanță, cu toate că de obicei petrec 2-3 zile în cadrul acestuia... Paturile sunt foarte comode, iar camerele sunt spațioase, simple și elegante în același timp. E superb aici.

Sursă foto: www.nh-hotels.com

T&S: Așa este! Exact astea sunt motivele pentru care nu caut cazare București, căci NH Hotel îmi stă la dispoziție mereu. Aici mă simt ca acasă...

MJ: Și eu la fel. E un loc călduros și primitor, cu toate că e un hotel imens! Știai că are 76 de camere?

T&S: Asta chiar nu știam. Interesant. Eu am avut și întâlniri legate de blogging aici. Mi-a plăcut faptul că au trei săli de conferință complet echipate, astfel m-am putut desfășura în voie împreună cu ceilalți bloggeri parteneri. Am avut parte chiar și de câteva sesiuni de mesaj terapeutic! Nu găsești acest avantaj la orice hotel din România... Și unde mai pui oferirea gratuită a gamei de cosmetice ”Agua de la Tierra” fiecărui oaspete din cadrul tuturor celor 400 de hoteluri din întreaga lume?

MJ: În general, hotelurile NH sunt diferite de celelalte, în sensul cel mai bun posibil. Ținând cont că sunt prezente în 28 de țări, lanțul acesta hotelier este unul dintre cele mai luxoase. Îmi place foarte mult faptul că dispun de cea mai avansată tehnologie, din toate punctele de vedere și că pun mare preț pe gastronomie. După cum observi, mâncăm cele mai bune preparate, cele mai sănătoase.

T&S: E adevărat. Au adoptat de ceva timp conceptul AntiOx, ceea ce înseamnă că țin la sănătatea oaspeților. Să fim serioși, nu cred că știu mulți oameni atâtea detalii referitoare la felurile de mâncare gustoase și pline de vitamine. Și nici mulți bucătari nu au habar de importanța unei diete echilibrate! Din câte știu eu, antioxidanții sunt foarte importanți pentru corpurile noastre, căci ajută fiecare organism să lupte împotriva bolilor și ne apără de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi, ceea ce e mare lucru!

MJ: Îmi place încotro se îndreaptă discuția noastră! Nu cunosc foarte multe persoane cărora să le facă plăcere să vorbească despre acest subiect.

T&S: Repet, eu sunt pasionată de tot ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos. Îmi place să aflu informații noi tot timpul. Aseară citeam pe un site că antioxidanții sunt folosiți pentru prevenirea sau tratarea mai multor tipuri de cancer, artritei, boalei Alzheimer și chiar combat îmbătrânirea. Și cel mai bun lucru mi se pare acela că se găsesc în tot felul de alimente, începând de la broccoli, roșii, cireșe, fructe de pădure, terminând cu ceaiul verde sau sucul de rodii...

MJ: Nu știam că sucul de rodii este bogat în antioxidanți!

T&S: Da, chiar îi este superior ceaiului verde, din această privință!

MJ: Uite că am aflat ceva nou astăzi! Mulțumesc!

T&S: Doar am spus că vom face schimb de sfaturi și informații! 

MJ: Corect!

T&S: Acum aș vrea să trecem la alte subiecte de discuție, dacă îmi permiți.

MJ: Chiar te rog.


Sursă foto: www.pinterest.com

T&S: Ce sentiment te cuprinde atunci când ești pe scenă?

MJ: Pe scenă mă simt ca acasă. Scena e magică. Acolo mă pot desfășura în voie, acolo sunt EU. Îmi dezlănțui pasiunea de a cânta, îmi curge muzica prin vene de când eram copil. Iar dansul mă eliberează de stres, îmi aduce bucurie, așa cum sunt extrem de fericit când văd atâta lume care vine să mă vadă. Și mă aplaudă, cântă odată cu mine. Pe scenă mă cuprinde cel mai frumos sentiment - liniștea sufletească.

Sursă foto: Pinterest

T&S: Cum este să fii Regele muzicii pop?

MJ: Superb! Sunt recunoscător tuturor fanilor mei, deoarece fără ei nu aș fi ajuns unde sunt acum, nu aș fi fost cine sunt acum.

T&S: Cum decurge o zi normală din viața ta?

MJ: În zilele libere scriu versuri pentru cântecele mele, fac repetiții, fiindcă nu suport să treacă o zi fără să cânt. În general, ziua se învârte tot în jurul cântecelor. Și, bineînțeles, petrec foarte mult timp alături de copiii mei, Paris, Prince Michael și Prince Michael II.

T&S: Dacă tot a venit vorba de copii, știu că acesta reprezintă un capitol foarte controversat din viața ta. Acum mi-aș dori să te întreb ceva ce ar putea să te deranjeze...

MJ: Vrei să mă întrebi dacă am abuzat de vreun copil? Dacă am fost sau sunt un pedofil?

T&S: Nu m-aș fi exprimat chiar așa, însă... Da, la asta mă refer, deși sunt convinsă că sunt neadevăruri.

MJ: Iubesc copiii. Atât pe ai mei, cât și pe cei care vin deseori să îmi viziteze casa. Însă NICIODATĂ nu am profitat de statutul meu pentru a face rău copilașilor. Niciodată nu m-am gândit să fac asta. Toate acuzațiile aduse au fost false. Și îmi pare rău că mulți oameni cred toate zvonurile, toate răutățile...

T&S: Cred că tu ești un copil pe dinăuntru, nici vorbă de a face rău altora...

MJ: Exact.

T&S: Ce părere ai despre momentele când Justin Bieber îți interpretează cântecele? Sau când exersează mișcarea moonwalk pe scenă?

MJ: Nu am nimic cu Justin, însă... Mai bine mă abțin și nu intru în detalii.

T&S: Ok, am înțeles! Nici eu nu-l suport, stai liniștit!

MJ: Să trecem peste...

T&S: În ce relații ești cu familia ta acum? Ai resentimente față de tatăl tău, din cauza căruia nu ai avut o copilărie normală, făcând tot posibilul pentru ca tu să devii un cântăreț celebru?

MJ: Îmi iubesc familia din tot sufletul. Lui tata nu îi port pică. Dacă nu era el, poate nu aș fi fost Regele muzicii pop. M-a încurajat să-mi îndeplinesc visul, nu m-a forțat să fac ceva anume.

T&S: Alte pasiuni mai ai în afară de a cânta și a dansa?

MJ: Îmi place la nebunie să desenez! Cu toate că nu prea am timp pentru a face asta, când și când prefer să mă relaxez desenând.

T&S: Albumul Thriller este cel mai vândut din toate timpurile. Mai ai de gând să scoți un album care să aibă un succes de proporții? Să-l întreacă pe acesta?

MJ: Eu sunt un optimist convins, așa că sper ca într-o bună zi să dau lovitura cu un nou album care să întreacă succesul tuturor celorlalte albume adunate la un loc!

T&S: Dar ce părere ai despre felul cum a ajuns lumea în momentul de față? Eu observ în jurul meu doar oameni răutăcioși, invidioși, cărora le pasă doar de propria persoană. Au uitat ce e iubirea, ce e puterea de a ierta...

MJ: Ne putem vindeca. Există șansa de a ne trezi la realitate, de a vedea că există lucruri mai bune pe lume decât ura sau alte lucruri negative. Trebuie doar să ne dorim să facem o schimbare în bine.

T&S: Întrucât știu că peste două ore ai avionul, aș vrea, pe ultima sută de metri, să faci o dedicație muzicală tuturor românilor.

MJ: Le dedic melodia Heal the world. Sper să asculte cu atenție versurile. Le-am făcut pentru cei care mai au o sămânță de bunătate în suflet.

Sursă video: Youtube

T&S: Și un mesaj pentru cititorii interviului, dacă se poate!

MJ: Să credeți mereu în voi! Indiferent de energiile negative din jurul vostru, trebuie să credeți în voi. Ceea ce credeți, ceea ce gândiți, asta veți deveni!

T&S: Îți mulțumesc mult, Michael pentru această discuție frumoasă. M-am simțit ca la o întâlnire cu un prieten vechi.

MJ: Eu țin să îți mulțumesc. Mi-ai făcut șederea mult mai plăcută. Sper sa ne revedem! Te îmbrățișez cu drag!

T&S: Drum bun! Ai grijă de tine!

Sursă foto: www.pinterest.com

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014.

10 comentarii

Write comentarii
Anonymous
AUTHOR
Sunday, March 30, 2014 delete

Ai aratat o alta fata a lui M.J. dar tre sa recunosc ca in unele cazuri m-am amuzat teribil , ''nas in nas'', ''caratul bagajelor'', cu deghizatul... l-ai facut mai bun decat era.
Mi-a placut mult acest interviu, este altceva. :)
Eu cred ca ma speriam de el daca il vedeam in persoana. :)))))))))

Reply
avatar
Daniel Botea
AUTHOR
Sunday, March 30, 2014 delete

Deci la Gala, daca nu faci un moonwalk, nu esti fan adevarat ;) Spor!

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Sunday, March 30, 2014 delete

L-ai scris atat de bine incat chiar cred ca e adevarata intamplarea, parca am fost si eu prezenta acolo langa voi si va ascultam :))) Un mare cantaret!!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, March 30, 2014 delete

Ma bucur ca te-am vrajit si te-ai simtit ca si cum erai langa noi! :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Saturday, April 05, 2014 delete

@Alina :)) Nu l-am facut mai bun decat era... Ci cred ca asa era el cu adevarat :X :X

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Saturday, April 05, 2014 delete

@Daniel, nu am incercat pana acum sa fac aceasta miscare, deci nu cred ca mi-ar iesi la Gala :))))

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
Thursday, December 18, 2014 delete

Are you kidding me ??? ...this is a FAKE story people !!!!

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Thursday, February 16, 2017 delete

Sincer nu cred nici 1% din aceasta poveste ! Dar cred 100% ca faci reclama hotelului! Michael în România pe ascuns...Hai mai gândește și alta poveste , de data asta sa fie cu Madonna!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Saturday, February 18, 2017 delete

Acesta este un advertorial si trebuie tratat ca atare. :)

Reply
avatar