A început Spring SuperBlog 2015 și fac parte din juriu!

Tuesday, March 03, 2015 8 Comments A+ a-


Pe 1 martie, odată cu venirea primăverii, a început Spring SuperBlog 2015! Participanții s-au aliniat la linia de start, dar eu nu sunt printre ei. Este a doua ediție în care stau pe margine, în care sunt Blogger Partener. Touși, ceva s-a schimbat acum. De data asta, pe lângă faptul că sunt Blogger Partener, fac parte și din juriul probei cu numărul 2, Un LUX care nu COSTĂ, al cărei sponsor este AVBS Credit.

Astăzi a fost lansată proba noastră și recunosc că abia aștept să citesc articolele voastre! Este prima dată când fac parte dintr-un juriu (în mod oficial, fiindcă neoficial am mai acordat eu niște note cu aproximativ un an în urmă). Bineînțeles că nu voi juriza singură, ci voi lucra în echipă cu sora mea, Alina Gheorghe. Deși am observat că unele persoane s-au "speriat" de tema propusă, eu sunt convinsă că toată lumea se va descurca de minune, că nu degeaba sunteți numiți SuperBloggeri, nu? Aveți mai multă încredere în voi și în propria imaginație! Sunteți bloggeri, sunteți creativi, puteți scrie despre orice, atâta timp cât aveți încredere în propriile puteri!   :)

Noi, ca foste participante (ce nu au uitat de unde au plecat, ce nu au uitat momentele în care se agitau de mama focului din cauza probelor ce păreau mai grele), vă spunem cu sinceritate că vă înțelegem temerile, dar trebui să tratați această probă ca pe o provocare. Nu trebuie să dați înapoi din cauză că nu știți ce este aceea o franciză, de exemplu, ci acest lucru ar trebui să vă determine să vă depășiți limitele, să învățați ceva nou și util, să ieșiți din zona de confort. Cu toate că aceasta este ediția de primăvară a SuperBlogului și are loc în "luna femeii", asta nu înseamnă că trebuie să scrieți doar despre oje, creme și parfumuri. O probă de acest fel este potrivită atât femeilor, cât și bărbaților, întrucât ambelor sexe le place șefia!

Iar pentru o transparență cât mai mare, am decis să vă punem la dispoziție baremul nostru de corectare. Am urmat exemplul domnului Christian Hertzug, fiindcă ni s-a părut cât se poate de normal ca participanților să li se aducă la cunoștință pretențiile noastre (și în cifre, nu numai sub forma enunțului probei).
  • Puncte din oficiu – 10 puncte;
  • Respectarea temei – 25 de puncte;
  • Respectarea cerințelor tehnice, inclusiv a numărului minim de caractere – 15 de puncte;
  • Creativitatea și originalitatea – 15 de puncte;
  • Corectitudine gramaticală – 15 puncte;
  • Coerență și ușurință în exprimare – 10 puncte;
  • Impactul social media (comentarii, distribuiri și aprecieri) – 10 puncte.
Noi vă urăm succes, sper să ne întreceți așteptările și să participați în număr cât mai mare la proba propusă de sponsorul AVBS Credit! Totodată, vreau să vă asigur că jurizarea se va realiza CORECT, pentru că la noi nu merge faza cu pile, cunoștințe, relații. În momentul în care se face notarea, vă garantez că vă vom trata pe toți în mod egal, indiferent dacă ne sunteți prieteni sau nu.

8 comentarii

Write comentarii
Anonymous
AUTHOR
Tuesday, March 03, 2015 delete

Multumesc mult, Pinky, pentru ajutor.
Foarte bine ai punctat! :)

Reply
avatar
Just Me
AUTHOR
Wednesday, March 04, 2015 delete

Asa si este corect. Nu inteleg de ce au fost obiectii pe baza acestui lucru.

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 04, 2015 delete

Ma bucur ca esti de acord cu mine. :)

Reply
avatar
Natural
AUTHOR
Wednesday, March 04, 2015 delete

Mai, nu de proba ne e frica ci de juriu. Care are antecedente cu notarile :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Wednesday, March 04, 2015 delete

:)) Voi fi blanda, dar obiectiva! :D

Reply
avatar
Matilda
AUTHOR
Thursday, March 05, 2015 delete

Dacă era nevoie de ceva care să mă convingă să nu mai concurez niciodată la SB, atunci a făcut-o această condiţie din barem, impusă oficial şi pe site-ul concursului:
„Impactul social media (comentarii, distribuiri și aprecieri) – 10 puncte”
De ce?
Pentru că e o chestie care implică distribuirea propriului articol în toate grupurile şi grupuleţele de pe FB, trocul cu like-uri, comentarii şi distribuiri cu alţi concurenţi, milogeala pentru like-uri, comentarii şi distribuiri pe la prietenii care nu concurează, făgăduind în schimb servicii similare cu prima ocazie când vor fi necesare – şi altele, că românul e inventiv. (De pildă, ştiu pe cineva care, pe blogspot, din dorinţa de a aduna cât mai multe comentarii, a răspuns şi la unul şters de autorul lui: „Ce s-a-ntâmplat, X-ulescule, de ce-a şters comentariul ăsta?”)
5 puncte, cum, dacă nu mă-nşel, aveaţi voi iniţial, mai treacă-meargă. Dar 10 e deja prea mult.
Şi, tot dacă nu mă înşel, baremul domnului Hertzug, de la care a fost preluat modelul, nu o avea.
Una peste alta, concluzia e că, în aceste condiţii, eu una nu voi mai aduna 100 de puncte la vreo probă în vecii vecilor!
Le urez mult succes experţilor în astfel de trocuri, milogeli etc! Am văzut nenumărate mostre astă-toamnă, pe FB, semnate de participanţii la Orkestra!

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Thursday, March 05, 2015 delete

Noi vom da cele 10 puncte oricui are macar un comentariu, share si Like. Nu este nevoie sa se dea sfoara in tara pentru a se putea face rost de comentarii. Nici mie nu imi placea faptul ca trebuia sa strang zeci de comentarii la unele probe din editiile trecute, tocmai de aceea nu vrem sa cerem luna de pe cer. :)

Reply
avatar