Prințul Ponta și inundațiile

Friday, April 25, 2014 2 Comments A+ a-


Introducere:

Nu mă pasionează politica. Nu țin cu Băsescu, nici cu Ponta.
Nu am nici cea mai vagă idee despre partidele politice.
Știu doar că politicienii sunt corupți și nu le pasă de poporul român.
Știu că politicienii sunt falși și acționează doar din interes.
Atunci când se apropie alegerile, obișnuiesc să iasă în față pentru a fi pozați și aplaudați.
Chiar dacă nu au făcut altceva...decât să fure pe timpul mandatelor.
Politicienii iau românii de proști.
Dar înainte de alegeri...au grijă să le arunce câte un os.
De fapt, românii chiar sunt proști.
Deși se plâng, nu iau măsuri.
Un politician corupt pleacă, un politician corupt vine.
Pe oricine ai vota, tot nu va fi bine.
Politicienii își urmăresc propriile interese.
Perie poporul, dau o sticlă de ulei și o pungă de făină...în schimbul voturilor.
După ce sunt ”aleși”, au grijă să le dea câte un șut în fund românilor.
Însă...când mai e puțin timp până la alegeri, pupă fundul vânăt (din cauza șutului) al României.

Poveste:


A fost odată ca niciodată...un prinț. Ponta se numea. Locuia într-un ținut superb - România. Țara avea munți, ieșire la mare, peisaje desprinse din basme, oameni calzi... Însă prințul nu dădea doi bani pe toate aceste lucruri. Nu îi păsa de toți oamenii care trăiau la un loc cu el.

Înainte să ajungă prinț, Ponta al nostru fusese cioban. Nu, nu ducea oile la păscut. Dacă ar fi fost un astfel de cioban, nu ar fi reprezentat o rușine, ci din contră. Ponta făcea parte dintr-o altă specie de ciobani.

Încă din vremurile îndepărtate, se știa că Ponta nu era nici mai mult, nici mai puțin decât un țăran care nu avea pic de respect pentru femeile din jur, nestrigându-le doar pe nume, ci și cu un ”FĂ” alături. De parcă nu ar fi fost suficient, Ponta obișnuia să fure și să mintă. Deși a încercat să-și șteargă urmele nesimțirii, nu prea a reușit. Neglijent din fire, a uitat de faptul că lucrarea de doctorat a fost copiată de la vecini, iar românii au descoperit acest lucru. Chiar dacă nu au putut face nimic, pentru că prințul deja fusese pus în funcție, românii și-au dat seama cu cine au de-a face. Lui Ponta nu prea i-a păsat, fiindcă...vorba aia, atâta timp cât mai era timp gârlă până la alegeri, nu exista om care îl putea da jos de pe tronul imaginar.

Între timp, s-au scumpit... aerul, pâinea, carburantul... De fapt, s-au scumpit toate... Iar drăguțul de Ponta uitase că mai trebuie (din când în când) să arate că nu-l doare în cot de români, mai ales că alegerile prezidențiale se apropie și îl cam bate gândul să participe... Norocul lui a fost că unele zone din Teleorman au fost inundate, așa că a profitat de ocazie și a ieșit din vizuină pentru a le demonstra oamenilor că este într-adevăr cu sufletul și trupul alături de ei.

Nu a vrut să plece în excursie singurel, așa că l-a luat și pe Liviu Dragnea în bărcuță. Cei doi au decis că vor vizita zonele afectate...doar cu o condiție - barca să fie împinsă de pinguini! Acest lucru nu a fost posibil, așa că a acceptat să fie tras de pompieri.
- Eu nu știu să înot. Nu am vrut să-mi risc viața, vâslind. Aș fi putut cădea oricând din barcă, iar apa mai adâncă decât cea a Amazonului, m-ar fi înghițit, fără doar și poate! L-aș fi pus pe Dragnea să facă asta, dar a refuzat, nesimțitul. Nu i-am mai zis nimic, că altfel n-ar mai fi venit cu mine în excursie!
Crin Antonescu a declarat că gestul lui Ponta este unul extraordinar, mirific, incredibil, minunat! Pe lângă asta, a adăugat:
- Dacă nu se duce, ies discuții că nu s-a dus.
În principal, prințul s-a lăsat convins de prietenul său, căci altfel ar fi urmărit întregul eveniment de la televizor, spărgând semințe. Dar nu a fost capabil să își riște viitoarea funcție, aceea de rege, doar din cauză că n-avea chef să să se deplaseze la fața locului. În plus, aceasta era o ocazie bună pentru a se da mare cu noul lui costumaș! Ce frumos ar putea face cu mâna din barcă, așa, asortat!

Cea mai mare surpriză pentru Ponta a fost atunci când a sărit în bărcuță domnița Doina Dragnea, ce părea cam posomorâtă, fiindcă pierduse un episod din Suleyman Magnificul din cauza lui și a inundațiilor...

Prințul a avut grijă să îi vorbească în văzul tuturor cu ”FĂ”, pentru a vedea românii că nu a uitat de unde a plecat. Că sângele de cioban încă-i curge prin vene!
- Tu ce faci, FĂ, Doina, aici? Aveai chef de niște inundații?
-  Nu aveam chef, mai ales că la ora asta e Suleyman, dar... nu puteam lipsi, mai ales că ai venit și tu...
Localnicii, săracii, după ce că aveau casele inundate, au fost nevoiți să suporte și faptul că venise circul în sat. Reporterii stăteau agățați de garduri, cameramanii se cocoțaseră în bărci, iar toată lumea se ținea după prințul care dădea ordine în stânga și în dreapta, făcând-o pe deșteptul, chiar dacă nu avea motiv.

Într-un final, Ponta și-a făcut curaj și i-a îndemnat pe pompieri să ducă mai cu talent acea barcă la mal. După ce că era nemulțumit, din cauză că barca era prea mică, tupeiștii de pompieri nu își făceau meseria cum trebuie!!!!!!!!!!!!! Ar trebui să le fie rușine oamenilor care au venit cu barca aia! Nu au știut că trebuie una mai mare? Prințul avea rău de barcă, iar din cauza acelei chichinețe, i se făcuse greață! Rușine! Pompieri incapabili!

Până la urmă, ca să nu pară așa de fricos, atunci când a țopăit pe pământ, le-a spus oamenilor că nu este așa de fragil și nu trebuie asigurată barca. Cu toate astea, pe dinăuntru îi tremura sufletul! Barca putea fi luată de curenți și dusă în larg! Ar fi murit cu zile, dacă ar fi rămas pe acolo!

Jumătate de oră s-a tot dat în bărci. Oamenii îl văzuseră, cameramanii îl filmaseră, atât stând cumințel lângă Dragnea, cât și verificând casele oamenilor. Deci...era destul. Venise ora de plecare. Aproape că se întuneca și nu voia să-și riște viața, circulând cu barca pe întuneric. Ar fi fost extrem de periculos!
- Hai! Hai să mergem. Gata!
Cei din Teleorman aveau mai multe întrebări pentru Ponta, mai ales că acesta le promisese că se va construi un dig, dar abia prin luna august va fi finalizat. Nu se știe dacă în anul 2014.
- Ce facem până se construiește digul?
- Crezi că pot eu să opresc ploaia? Sau o oprești tu? Nesimțitule, ce fel de întrebare e asta? Cum îți permiți să mă oprești? Doar pentru a-mi spune așa ceva? Ar trebui să te trag de urechi, dar nu pot, că-s camerele pe mine și mă grăbesc, fiindcă se întunecă!
Și a plecat, neuitându-se în urmă... Se enervase MULT prea tare...

Opinia mea:

Victor Ponta e un nerușinat. S-a dus în zona afectată de inundații...din obligație, din interes! Dacă ar fi vrut să îi ajute pe oamenii ale căror case au fost avariate, ar fi pus mâna la treabă, nu i-ar fi înjosit pe acei pompieri care îl cărau dintr-o parte în alta!

Analizând spusele lui Crin Antonescu, prințișorul a făcut acel efort INUMAN (de a se plimba cu barca) pentru a nu ieși discuții, pentru a nu-l lua poporul român la rost. Pentru a nu crede lumea...că el stă cu mâinile în sân, acasă. E mai bine să stea cu mâinile în sân la fața locului!

Adevărații prinți își ajută semenii, merg pe principiul ”FAPTE, NU VORBE”! 

Nu mă pricep la politică, dar îmi pot da seama atunci când cineva este fals, când acționează din interes... Ponta a mers în Teleorman pentru imagine, pentru a fi pozat și filmat. Pentru a fi lăudat, apoi, că vezi Doamne, ce suflet bun are el! Cum s-a dus el la oamenii ăia, să-i ajute! Să-i ajute...cum? Dând din gură? Făcând semne din barcă? Fiind ironic și spunându-i ”FĂ” Doinei? Bineînțeles că acum nu recunoaște nimic, chiar dacă dovezile sunt dovezi... Nu e prost! Doar nesimțit! :)

2 comentarii

Write comentarii
Lamiita Petre
AUTHOR
Saturday, April 26, 2014 delete

N-as vrea sa stii ce gandesc acum , doar ca incepe cu " Unde esti tu Tepes Doamne ...

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Saturday, April 26, 2014 delete

Majoritatea gandim asa...

Reply
avatar