Supereroi

Sunday, February 09, 2014 10 Comments A+ a-

Nu vreau să vorbesc despre eroii din desene, ci despre cei adevărați. Despre mine, despre tine, despre toți cei întâlniți zi de zi. Pe stradă vedem multe fețe dar nu le acordăm importanță. Eventual ne mirăm de cearcănele unei doamne sau de părul alb al unui bărbat ce nu pare să aibă mai mult de 25 de ani. Suntem captivați de propriile probleme, de propriile gânduri. Nu ne mai batem capul analizându-i pe cei din jurul nostru. Dar în fiecare zi întâlnim fel și fel de supereroi...

Fiecare mamă este o supereroină. ÃŽn primul rând, a da naÈ™tere unui copil, doi, zece...este ceva demn de cartea eroilor cu super puteri! Pe lângă asta, mamele renunță la ore de somn pentru a avea grijă de tot ce miÈ™că în jurul lor. Copii, soÈ›, gătit, curățenie, mers la serviciu È™i le rămâne timp È™i pentru a se răfăța. Pentru noi, ziua are 24 de ore. Pentru mame, am impresia că sunt vreo 30...

Fiecare tată este un supererou. Muncește de dimineață până seara și când vine acasă nu adoarme până nu este convins că totul merge strună. Tăticii sunt cei care sar din pat la 4 dimineața în cazul în care se strică ceva și au mâini magice, astfel încât rezolvă orice problemă din două mișcări.

Bunicii sunt niște supereroi. Au îmbătrânit muncind de zor zeci de ani și nici când abia se țin pe picioare, nu le vine să se potolească. Așa au fost învățați, ar fi o pedeapsă pentru ei să nu aibă o ocupație. Și-au crescut copiii, apoi nepoții și așteaptă cu drag câțiva strănepoți. Le bucură sufletele momentele vesele, în care se umple curtea cu copii jucăuși. Tinerețea acestora parcă le ia cu mâna povara anilor trecuți și le readuce strălucirea în ochi.

Supererou este fratele ce are grijă de sora lui mai mică. O protejează de tot ce e rău, ar ține-o într-un balon de săpun, sperând că nu o va răni nimeni. E în stare să-și pună propria viață la bătaie pentru ea...

Supererou este acela care știe să zâmbească indiferent de împrejurare. Cel care trece printr-o perioadă grea dar găsește un motiv pentru a se da jos din pat în fiecare dimineață. Cel care se bucură de fiecare moment frumos, cel care transformă o zi neagră într-una roz, cel care trece cu bine peste fiecare obstacol.

Supererou este cel care suferă din dragoste dar e capabil să-și ridice rămășițele inimii de pe jos, cu riscul de a se tăia în cioburi. Cel care plânge noaptea până la epuizare dar a doua zi este în stare să fie fericit de unul singur. Cel al cărui suflet este îngenuncheat dar schițează în același timp, o urmă de zâmbet sincer.

Supererou este acela care o ia de la capăt, cu toate că a avut parte de o relație nefericită. Cel care își oferă a doua șansă la dragoste și face asta cu o persoană ce pare a fi iubibilă.

Supererou este studentul care își pierde nopțile învățând, chiar dacă ai lui colegi sunt în club și se distrează cu o zi înainte de examen. Cel care se luptă pentru o notă mare și folosește timpul rămas în favoarea lui.

Supererou este acela care este în stare de orice pentru a-și îndeplini un vis.

Supererou este îndrăgostitul care ar merge până la capătul lumii pentru a o face fericită pe persoana iubită.

Supereroi sunt doctorii care au grijă de pacienți fără să aștepte nimic în schimb, decât o simplă mulțumire. Cei care fac un bine, fără să te trateze urât la început, până le bagi niște bani în buzunar. Doctorii care nu uită să fie oameni, cei pentru care mai importantă este sănătatea unui om, decât banul.

Supereroi sunt pacienții care își pun viețile în mâinile chirurgilor, cei care au curajul de a face un pas important pentru binele lor.

Supereroi sunt prietenii care îți rămân alături chiar și atunci când greșești. Cei care te iubesc mereu și sunt dispuși să facă orice pentru tine. Cei care îți șterg lacrimile și îți întind o mână de ajutor pentru a te scoate din butoiul cu melancolie. Cei cu care îți petreci atâția ani din viață și îi consideri parte din familia ta.

Supereroi sunt copilașii abandonați de părinți. Ei știu să zâmbească, știu să se bucure de fiecare clipă, cu toate că mami și tati nu i-au vrut, nu i-au iubit.

Supereroi sunt bolnavii care încă mai speră, care aleg să lupte, chiar dacă la ei în suflete plouă mereu. Cei care aleg viața, chiar și atunci când viața vrea să renunțe la ei.

Supereroi suntem cu toții. Ne cărăm valizele pline de amintiri, regrete, lacrimi, zâmbete și fericire. Le luăm cu noi peste tot, le vede o lume întreagă. Sunt valize de eroi, de oameni care încearcă să vadă partea plină a paharului. Fiecare valiză e unică, așa cum suntem fiecare dintre noi. Astfel, depinzând de ce ce află și cât de grea este propria valiză, tu ești un anumit tip de supererou. Iar eu sunt altul. Nu suntem persoane obișnuite, ci speciale în felul nostru...

Fiindcă nu e ușor să supraviețuiești într-o lume așa de mare, trăind pe muchie de cuțit în fiecare zi, fără să ai super puteri...

Care este Supereroul tău?


10 comentarii

Write comentarii
Anonymous
AUTHOR
Sunday, February 09, 2014 delete

Ok, atunci sunt si eu super erou. Din mai multe motive enumerate de tine. Dar pot sa fiu Batman? :))

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, February 09, 2014 delete

Dar...deja esti Batman. :))

Reply
avatar
Eddie
AUTHOR
Sunday, February 09, 2014 delete

Eu sunt... Kick-Ass, iar super eroina mea e... Hit-Girl. :))

Măi, la mine e mai complicat. Eu țin să spun că sunt super eroul tuturor celor din familia mea. Eu sunt pentru că e și rândul meu într-o zi să fiu. Eu sunt cel care încearcă să vadă partea bună a lucrurilor, eu sunt cel care încearcă să-i binedispună. Sincer, fără intenția de a mă lăuda, dacă n-aș fi fost eu, ar fi fost altul, dar pe bune, dacă n-aș fi fost eu, totul ar fi trist pe aici... Și e bine că fiecare se consideră super erou! E bine ca fiecare să creadă asta! E ceva bun! Făcând abstracție de zburatul și mutatul munților din loc așa cum face Superman, a fi super erou e ceva măreț. Mama, tata, bunicii au fost și sunt niște super eroi, dar parcă forțele le-au "ruginit". Așadar, e timpul să oferim ce au oferit ei în perioada lor de glorie. :) Suntem toți niște super eroi, născuți de super eroi.

Cam ciudat "speech-ul" meu, dar asta mi-a venit să zic în acest moment. Have a nice day, Pinky! :)

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, February 09, 2014 delete

Chiar m-ai facut sa rad in hohote! :)) Esti cel mai modest super erou pe care l-am cunoscut. :))

Reply
avatar
Eddie
AUTHOR
Sunday, February 09, 2014 delete

Te-am făcut să râzi. See? :)) I'm your hero! :)))))

Nu mă laud. Încerc să-mi adun admiratoare. Super erou fără admiratoare nu există! :D

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, February 09, 2014 delete

Nu te pot contrazice! :))

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
Sunday, February 09, 2014 delete

E plin de eroi sa inteleg! E frumos sa vezi asa lucrurile... pentru mine supererou este iubitu meu...

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, February 09, 2014 delete

Cred ca si tu esti eroina lui. :*

Reply
avatar
Creve
AUTHOR
Sunday, February 09, 2014 delete

Nu suntem numai supereroi. Suntem minuni. Fiecare om este făcut din minuni și din dragoste :D Întreabă un medic care a studiat corpul omenesc și o să îți spună că suntem plini de minunății :D

Reply
avatar
BiancaBiziiac
AUTHOR
Sunday, February 09, 2014 delete

Suntem supereroii-minune! :D

Reply
avatar