Wednesday, May 10, 2017

Brioșe cu lămâie, afine și ulei de cocos

Astăzi am ajuns la concluzia că este cel mai potrivit moment pentru a găti ceva delicios cu ajutorul unui minunat ulei de cocos, cel de la Niavis. Nu am mai folosit până acum un astfel de ulei, cu toate că dintotdeauna am auzit foarte multe lucruri bune despre acesta și beneficiile sale.

M-am tot gândit și răzgândit în privința rețetei pe care urma să o pun în aplicare și, într-un final, am realizat că nu am mai făcut brioșe de când încă locuiam în Constanța, la casa părinților mei. Știu că iubitului meu îi plac dulciurile, așa că mi-a răsărit dorința de a-i face o surpriză plăcută așteptându-l acasă cu cele mai gustoase brioșe pe care le-a mâncat vreodată.

Zis și făcut. Am aruncat o privire asupra ingredientelor din frigider și din dulăpioarele bucătăriei mele, iar imediat după aceea mi-am amintit că văzusem o rețetă faină la una dintre vloggerițele mele preferate, Anna SacconeJoly, așa că am combinat un pic din inspirația mea cu ideea ei de brioșe, deoarece am vrut să iasă ceva special, o rețetă asupra căreia să-mi pun amprenta iubitoare, reieșind în acest fel cele mai bune cupcakes cu lămâie, afine, merișoare și ulei de cocos.

Dacă vreți să vedeți cum se fac aceste parfumate brioșe vă invit să citiți în continuare!


Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
  • 3 căni și jumătate de făină
  • O cană de zahăr
  • 3 ouă
  • 3 sferturi de cană de lapte de migdale
  • Un pliculeț de praf de copt
  • O linguriță de zahăr vanilinat
  • Jumătate de linguriță de sare
  • O lingură de făină
  • 2 linguri de coajă de lămâie
  • 2 linguri de ulei de cocos Niavis
  • O cană de afine și merișoare
  • 3 sferturi dintr-un pachet de unt
  • 4 lingurițe de nucă de cocos

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius.

Într-un bol amestecați făina, praful de copt, nuca de cocos și sarea.



Într-un alt bol bateți cu mixerul pentru 30 de secunde untul pe care îl aveți la temperatura camerei.


Adăugați treptat zahărul peste unt și continuați să amestecați cu mixerul.


Se adaugă cu grijă câte un ou în compoziție și se mixează după fiecare până ce toate cele trei ouă au fost încorporate bine.


Apoi puneți în bol cele două linguri de ulei de cocos Niavis, după care amestecați din nou cu mixerul.


Adăugați coaja de lămâie și zahărul vanilinat.


Turnați treptat făina pe care ați amestecat-o mai devreme cu celelalte ingrediente uscate și mixați la viteză mică până când întreaga compoziție ”se leagă”.


Turnați și laptele de migdale, după care folosiți din nou mixerul la viteză mică.


Într-o tavă cu forme speciale puneți hârtie de brioșe, apoi adăugați câte o lingură - o lingură și jumătate din compoziția rezultată mai devreme.



Într-un bol mai mic amestecați afinele și merișoarele cu o lingură de făină.


Presărați câte un pic pe deasupra aluatului așezat în forme.



Băgați tava în cuptorul încins pentru aproximativ 20-25 de minute, iar între timp ocupați-vă de crema cu care veți orna brioșele după ce acestea se răcesc.


Ingrediente pentru cremă:

  • Un sfert dintr-un pachet de unt
  • 2 lingurițe de ulei de cocos Niavis
  • O cană și jumătate de zahăr
  • Jumătate de cană de nucă de cocos
  • O lingură de coajă de lămâie
  • O lingură de lapte de migdale


Bateți toate ingredientele cu mixerul timp de 4 minute la cea mai mare viteză.




După ce brioșele s-au răcit decorați-le cu ajutorul unui cuțit. Nu vă faceți griji, crema nu trebuie să fie întinsă la perfecție și nici nu trebuie să aibă o anumită formă deosebită, întrucât aceste brioșe sunt menite să arate că au fost făcute acasă, cu multă dragoste.



Pe deasupra cremei mai puteți pune câteva afine, merișoare și chiar zmeură sau mure, în funcție de gusturile pe care le aveți.


Cam așa arată o brioșă ce nu a fost acoperită de cremă.


Și astfel arată uleiul-minune de cocos pe care l-am folosit cu drag și spor în cadrul acestei rețete.


Sper că v-a plăcut #retețameacucocos din articolul de astăzi și abia aștept să vă citesc părerile! Dacă vă decideți să încercați brioșele vă rog să-mi lăsați poze cu operele voastre de artă în cadrul rubricii de comentarii de pe Facebook.

Pe data viitoare! 


Sursă foto: arhiva personală

No comments:

Post a Comment