Sunday, December 04, 2016

5 rețete de ciocolată caldă (Blogmas - Ziua 4)

Astăzi am pregătit un articol delicios, aromat și plin de ciocolată!

Da, ați citit bine. Plin de ciocolată. A venit timpul să ne răsfățăm papilele gustative cu cele mai gustoase cinci rețete de ciocolată caldă, căci ne-am săturat cu toții de celebra ciocolată caldă la plic.


1. Ciocolată caldă cu Nutella (Martha Stewart)

Ingrediente:

- o cană și jumătate de lapte
- o treime de cană de Nutella
- frișcă pentru topping

Mod de preparare:

Într-un ibric se combină laptele și Nutella, apoi se pun la foc mediu-mare până ajunge compoziția la punctul de fierbere. Se toarnă ciocolata caldă în două ceșcuțe, apoi se servește alături de multă frișcă și compania persoanei iubite.


2. Ciocolată caldă cu scorțișoară și pudră de chili (Martha Stewart)

Ingrediente:

- 4 căni de lapte
- jumătate de cană de pudră de cacao neîndulcită
- jumătate de cană de zahăr
- un sfert de linguriță de scorțișoară
- jumătate de linguriță de pudră de chili
- un praf de sare

Mod de preparare:

Într-un ibric se amestecă toate ingredientele la foc mediu-mare. Compoziția se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se amestecă în continuare timp de 5 minute. Se toarnă ciocolata caldă în patru căni și se servește imediat alături de întreaga familie. 


3. Ciocolată caldă cu aromă de turtă dulce

Ingrediente:

- 4 căni de lapte
- jumătate de cană de pudră de cacao
- un sfert de cană de zahăr brun
- un sfert de cană de zahăr alb
- jumătate de linguriță de scorțișoară
- jumătate de linguriță de ghimbir măcinat
- jumătate de linguriță de esență de vanilie
- un praf de sare
- frișcă pentru topping

Mod de preparare:

Se încălzește laptele într-un ibric pus pe aragaz la foc mic. În timp ce se încălzește laptele combinați restul ingredientelor într-un vas potrivit. Compoziția se toarnă încet peste lapte, în timp ce se amestecă bine, pentru a nu se forma cocoloașe. Această ciocolată caldă se servește cu frișcă și scorțișoară presărată pe deasupra.


4. Ciocolată caldă cu aromă de portocală

Ingrediente:

- 150 ml de lapte
- 50 ml de frișcă lichidă
- sucul de la jumătate de portocală
- 50 g ciocolată neagră mărunțită

Mod de preparare:

Într-un ibric se încălzesc la foc mediu laptele, frișca lichidă și sucul de la jumătatea de portocală. Când compoziția a ajuns la punctul de fierbere se oprește focul, dar nu se ia ibricul de pe aragaz. Se încorporează bucățile de ciocolată neagră. După ce acestea s-au topit, ciocolata caldă se toarnă în cănile preferate și se servește imediat alături de prietena cea mai bună.

5. Ciocolată caldă cu sare de mare, ciocolată topită și frișcă

Ingrediente pentru frișca specială:

- o cană de frișcă lichidă
- o lingură de zahăr
- 3 linguri de pudră de cacao
- 3/4 linguriță de sare de mare

Ingrediente pentru ciocolata caldă:

- 8 pătrățele de ciocolată amăruie de bună calitate
- 2 pătrățele de ciocolată cu lapte de bună calitate
- 2-4 lingurițe de miere (în funcție de cât de dulce o doriți)
- 3/4 cană de lapte la temperatura camerei

Mod de preparare:

Se bat frișca lichidă și zahărul cu mixerul la o viteză medie-mare, până ce frișca devine pufoasă. Cu grijă se încorporează sarea și pudra de cacao în timp ce se mixează compoziția în continuare. După omogenizare se acoperă și se lasă deoparte.

Pentru a face ciocolata caldă se topesc cubulețele de ciocolată la bain marie. Se adaugă mierea și laptele, apoi se continuă amestecarea mixturii până ce aceasta devine fluidă și caldă.

Se distribuie ciocolata caldă în cănile preferate, se adaugă frișca specială și se servește alături de un om special.


Voi ce rețete speciale de ciocolată caldă cunoașteți?


No comments:

Post a Comment